Anmeldelse

Bog: Tro med sko på

Tro med sko på

Andreas Kammersgaard Ipsen
LogosMedia 2016
112 sider - 99,95 kroner
Daniel Hans Munk

Hvad er tro? Hvordan tror man? Hvad betyder det helt konkret at tro? Og så tro på Jesus oven i købet – hvad betyder det egentlig? 

Sådanne spørgsmål har jeg ofte stillet mig selv og gør det fra tid til anden stadigvæk. Tro kan være en uhåndgribelig størrelse, som jeg synes, ingen rigtig snakker om. 

Eller jo – de snakker jo hele tiden om, at du skal tro – men hvordan gør jeg så lige præcis det? 

Jeg kunne jo spørge Wikipedia, hvad tro er, men den ville ikke kunne svare mig på, hvordan jeg rent praktisk tror – og helt sikkert ikke på, hvordan jeg tror på Jesus og får et personligt forhold til ham.

Hvis du synes, at denne snak om tro lyder interessant, eller hvis du kender nogle, der synes det – så må du lige læse lidt videre!

For i bogen Tro med sko på beskriver Andreas Kammersgaard Ipsen, hvad tro er, og hvad det vil sige at tro på Jesus. Hvordan det helt konkret kommer til udtryk i praksis. 

Det gør han med levende eksempler og en sprogbrug, der er nem at forstå. Selv emner som ”nådemidlerne” formår Andreas at trække ned fra dén der hylde: ”årh nej!” til ”Ejh, hvor spændende!”-øjenhøjde. 

En dejlig lille bog, der uden at tvære rundt i det samme igen og igen, fortæller det, den skal, og kommer rundt om mange emner som: tro, tvivl, frelse, frihed. 

Der er endda tre studieoplæg sidst i bogen, som eventuelt kan bruges i en ungdomsgruppe eller lignende, og på den måde kan man få en god snak om, hvad det vil sige at tro på Jesus, og om det er en tro med sko på.

Bragt i Tro & Mission 18/2016.

Tilføj kommentar

Foto: Bo Berentsen
Bo Berentsen
”DBI er et fantastisk sted. Både teologistudiet og det kristne fællesskab her er blevet en rugekasse for min tro og for, at jeg kan være den...
Karin Borup Ravnborg, kbr@dlm.dk
I Luthersk Missions frimenighed på Amager har man tradition for samarbejde med de andre menigheder, der holder til i det over 100 år gamle LM-...