Bare evangeliet kan skabe forandring

13/07/2015

Da jeg var i Danmark her i foråret på et forlænget ferie ophold var der flere, der spurgte mig hvordan det gik med vækkelsen i Woito området, som jeg berettede om på min møderejse for 1½ år siden og føjede så til ”Vi beder fortsat for lavlandet i Syd Omo! ”. Herligt - budskabet havde sat sig fast. Woito er området med de mange små og store troldmænd.

Blandt Tsemakko folket i Woito dalen oplever vi fortsat, at mennesker kommer til tro men kulturen og traditionen står fortsat stærk. Lad mig give et par glimt. Da jeg kom tilbage efter ferien, traf jeg i Addis Abeba mine medmissionærer Karsan og Fredrik fra Woito – og spurgte lidt til hvordan det gik med bibeloversætter arbejdet.

”Du må høre hvad vi oplevede for en kort tid siden! ” sagde de – begge helt ivrige efter at berette. På en lille boplads ikke så langt fra Woito missionsstation var der nogle mennesker, som sammen var rejst til Key Yafer, der er administrationsbyen for Banna-Tsemay området. De var gået til præsidenten dér og havde sagt: ”Kom og byg en kirke for os – vi vil også have en kirke”.

Kirke"salen" ved den lille boplads i Bola nær Woito stationen

Regeringen er jo kendt for at bygge skoler, helseposter, vandposter osv. Nu ville de også have en kirke. Regeringsmanden måtte jo desværre skuffe dem og sagde, at det ikke var regeringen, der stod for det arbejde og havde så henvist til Mekane Yesus kirken i området. Lederen af kirkens arbejde i området er gået i dialog med disse mennesker for at finde en løsning.

Så fantastisk – nu begynder folk selv at spørge efter kirken. ”Markerne er hvide til høst! ” sagde Jesus. Hvor liflige er fodtrinene af de som bærer godt budskab – bed for evangelisterne som arbejder i området!

Dette er den ene side af situationen i Woito!

Fra bopladsen i Bola

Tilføj kommentar