Bibel-betaling

09/12/2017

En lørdag morgen var jeg kørt afsted for at spille basketball. For at gøre en lang historie kort, så ender jeg med at smadre en det ene forhjul på bilen, og jeg blive nødt til at skifte til reservedækket. Dog er der stadig noget, som føles forkert, da jeg kører hjemad igen, så jeg holder ind til siden for at se på sagerne. Det viste sig, at jeg tilfældigvis var stoppet lige foran en dækforhandler, så pludselig kom tre mænd hen til mig med en kæmpe donkraft og spurgte, om jeg havde brug for hjælp. Jeg forklarede dem problemet, og efter de havde kigget på reservehjulet, blev det konkluderet, at det bedste ville være at rette bulerne i det gamle hjul ud og sætte det på igen. Så jeg hæv det gamle forslåede forhjul ud af bagagerummet, og straks begyndte mændene på skifte at banke løs på hjulet med en forhammer. Bulerne i hjulet blev nogenlunde jævnet ud og sat på, så alt virkede til at være godt igen. Tidligere erfaringer har dog lært mig, at hjælpsomhed ikke altid er gratis i Tanzania, så jeg begyndte at overveje, hvor mange penge mændene mon ville have i betaling for deres hjælp. Jeg havde nemlig ikke særligt mange kontanter med.

Ham, der virkede til at være chefen, hjalp mig med at bære reservedækket tilbage i bagagerummet. Da jeg åbnede bagdøren, så han, at der stod en papkasse i bagagerummet. Papkassen var fyldt med sorte bøger, og chefen genkendte straks de gyldne kors på forsiden af bogen. Hans øjne blev store, og han kiggede på mig med bedende øjne og spurgte, om han ikke nok måtte få sådan en, mens han pegede på papkassen.

Det endte med, at jeg gave ham en bibel, som han tog imod med et stort smil og ønskede mig så en god tur hjem. Jeg vidste, at den bibel, han havde fået, knap nok var en femtedel værd af beløb, han havde kunnet have gjort krav på som betaling for hjælpen. Alligevel virkede chefen til at være virkeligt godt tilfreds med den handel, han lige havde gjort, så alt i alt var det en såkaldt ”win-win” situation.

Jeg tvivler stærk på, at der ville have været mange danske investeringsrådgivere, der ville have delt chefens begejstring over vores lille handel. Men det skyldes nok, at chefen havde opdaget noget, som de fleste danske investeringsrådgivere ikke har opdaget endnu. Bibelen, han lige havde fået, var Guds Ord! Og chefen havde på en eller anden måde noget til den erkendelse, at Guds Ord var noget, man måtte have fat i. For værdien af Guds Ord kan ikke gøres op i penge, da Guds Ord set i et evighedsperspektiv kan være uendeligt meget værd, hvis du lader det slå rod i dit hjerte. På den måde var den lille sorte bog med det gyldne kors mere værd end noget beløb, som chefen kunne have krævet for en ydelse. Han havde lige gjort sit livs handel, og jeg kunne se i hans øjne, at han vidste det!

Tilføj kommentar