Blomster i tørtiden

12/11/2016

Der er tørt her i Iringa. Mængden af støv er i en kategori helt for sig selv. Det hvirvler op i små eller store skyer, hver gang man bevæger sig rundt. Vi bøvler med knastørre læber og revnede hæle. Vandtanken med regnvand fra sidste regntid er ved at være tom, og vi bruger nu af byvandet.  Det har ikke regnet siden maj. Mennesker, dyr, og planter længes efter, at der skal komme regn. Eftersigende skulle der snart komme en kort periode med regn. Men det lader vente på sig. Folk skimter længselsfuldt op mod de grå skyer og håber, at de måske kan kaste lidt regndråber fra sig senere på dagen. Forventningen om regn er et fast samtaleemne, da regn er så nødvendig og livgivende her.

Men der sker alligevel noget helt forunderligt for tiden. Da vi kom til Iringa i august, var de fleste af træerne fattige på blade, og dem de havde var enten visne, tørre og krøllede eller rødlige. Men nu springer grønne blade ud, og det blomstrer lystigt på træerne ude foran vores hus og nede i haven. Blomsterne har de smukkeste røde, hvide, pink og lilla farver. Duften fra disse blomster er helt fantastisk, og den møder os hver gang, vi går udenfor. Den sniger sig endda indenfor i huset, når vores datter plukker os en buket. Blomsterduften bliver en påmindelse om, at der lige for øjnene af os sker et mirakel.

Gud lader planterne skyde, sætte blade og blomster her midt i tørtiden. For os der ikke har oplevet Tanzanias årstider før, er det ekstra forundrende. For hvordan kan det lade sig gøre, at træerne blomstrer, når der ikke har været skyggen af regn i 6 måneder. Det vidner helt igennem om Guds almægtige storhed og skabermagt. Gud rører også ved vore åndeligt visne hjerter. Hver dag skaber og rodfæster han troen i os. Det er som blomstring i tørtiden. Det er fantastisk, hvilken Herre vi har!

 

Det er forunderligt at opleve, hvordan naturen kommer til live på trods af den manglende regn.

 

Duften fra disse blomster er helt fantastisk.

 

Tilføj kommentar

Kommentarer

Stakkels jer, ingen regn endnu. Her plasker det ned, selv om mængden af regn stadig er bagud i forhold til hvad man forventer. Det er værre i Karagwe hvor de er ved at sulte, mærkeligt nok er det samme området, blot mere nordvest for viktoriasøen. Men dejligt at høre fra jer. Vi ønsker jer Guds fred og arbejdsglæde og hans velsignelse, også hvis der er noget der ikke bliver som tænkt.

Miraklernes Gud! Fantastisk som Gud viser sig i naturens undere. Husker tydeligt hvor overvældede vi var over de mange eksotiske træer og blomster og den specielle duft. At I får det overført også til hvad Gud kan gøre ved vore tørre hjerter - det er en gave at få denne sandhed åbenbaret. Vi f'ølger jer også lidt på sidelinjen gennem Ole og i er i vore tanker og bønner også når der kommer forhindringer og skuffelser undervejs. Husk I aldrig er alene og må I være trygge i det kald og opgaver I står i.

Hermed ønsker jeg GUDS VELSIGNELSE til hele Jeres FAMILIE ! Hvor er det godt at have et arbejde i det store Budskab