Den udstødte Tsemakko pige med sit "mingi" barn

15/07/2015

Her kommer så fortsættelsen af bloggen fra forleden:

Hjemme i Jinka. Vagten havde mere end en gang snakket om en Tsemakko pige som havde været hos os, mens jeg var borte – forleden dag var hun igen kommet og vagten havde taget hende med til sygehuset, fordi hun var blevet slået.

Nu sad hun så igen ved vagthuset og holdt sit sovende 7 måneder gammelt barn i sine arme. Hun kom for at snakke med mig.

Jeg kendte hende ikke – hun begynder at fortælle sin historie. Hun hørte til kirken i Woito men havde været i Key Yafer for at fortsætte skolegangen og var blevet færdig med 8.klasse. Der havde hun været sammen med en Hammer dreng og var blevet gravid – ikke en uhørt historie blandt skolehjems piger - desværre. Skolegangen måtte hun afbryde pga graviditeten.

Mere end en gang har hun været hjemme hos familien for at søge hjælp, men faderen havde blankt afvist hende og havde gennembanket hende og forsøgt at dræbe barnet, da barnet betragtes som ”mingi” – udstødt fordi det er født udenfor ægteskab.

Tidligere blev sådanne børn kastet ud fra et af bjergene med en speciel stejl klippe væg - ikke så langt fra Woito missionsstation.

Frygten for at en forbandelse vil ramme familien styrer. Forældrene er ikke kristne, men lever med forfædre dyrkelse og troen på de onde ånder. Det er den anden side af historien om Woito området. Evangeliet begynder at få tag i folk, men fortsat er der mange som lever i mørke.

Der sidder hun – endnu ikke 20 år gammel – alenemor. Hun har på skift boet forskellige steder og været hushjælp, men er blevet smidt ud sikkert pga barnet. Risikoen for endnu en graviditet er stor med et sådant liv. Vores vagt forbarmede sig over hende og lod hende bo hos sig sammen med de andre lejere.

Jeg kan ikke bare sende hende bort – sammen med vagten får vi en aftale på plads om betaling af lejeudgifterne og lidt tilskud til kost. Om vi så med tiden kan finde en bedre løsning for hende, må vi se. Foreløbig giver dette hende lidt tryghed i en hverdag som har været præget af stor ustabilitet gennem de sidste måneder.

 

Tidligere blogindlæg:

http://www.dlm.dk/blog/bare-evangeliet-kan-skabe-forandring

http://www.dlm.dk/blog/kontraster-langs-vejen

 

Tilføj kommentar