Der er så meget, jeg ikke forstår...

08/02/2017

Forrige søndag kom der en besked fra “Daugthers of Cambodia” om man ville være særligt opmærksom på at bede for 2 små børn og deres familier, fordi børnene er blevet voldtaget. Se den oprindelig bøn:  

Det er bare en af de ting, som jeg ikke kan forstå virkelig kan ske. Jeg KAN IKKE forstå, at voksne kan misbruge et barn på den måde. Jeg kan nogle også have svært ved at forstå, at Gud kan tillade at noget så forfærdeligt og ødelæggende for et menneske kan ske. Men jeg må bare erkende, at jeg ikke har svar på, hvorfor der ER lidelse i denne verden og hvorfor der sker grusomme og onde ting. Der har også lige været mindedag for befrielsen af Auschwich – jeg besøgte lejren, da jeg gik på efterskole, så det ER mange år siden. Men det gjorde et voldsomt indtryk på mig med det afklippede hår og de store bunker af fx briller – det gjorde det virkeligt for mig! Det skete for mennesker - som du og jeg! Mennesker, som du og jeg, gjorde disse ting og andre lod det ske???  Ligesådan havde jeg det, da jeg så Tuol Sleng her i Phnom Penh – og så hvor systematisk magtmisbruget også forgik her. Fx ved at tage billeder af alle fanger. Og nu sker det måske også i Syrien lige nu!

CIMG0711 (2)

Midt i det hele bliver jeg nødt til at lægge det over til Gud, for Han kan godt bære, at jeg ikke forstår og bliver vred, synes verden er uretfærdig, bliver ked af det. Gud kan bære alle de ting for mig! Men det er også Ham som kan læge det der er gået i stykker!

Men jeg bliver også mindet om, at vi har et ansvar for at sige fra overfor den slags ondskab. Ondskab ved folkemord, men også ondskaben ved at dræbe et barns livsglæde og -mod. Det kan godt nok virke som en noget uoverskuelig opgave at skulle gå i gang med – men som én har sagt på et tidspunkt: Man spiser en elefant ved at tage den første bid.

Så jeg er også taknemmelig for, at der findes organisationer som “Daugthers of Cambodia”, der hjælper kvinder ud af prostitution og også støtter op deres børn. Jeg er taknemmelig for, at Luthersk Mission også kan være en lille del af det arbejde ved at have 2 volontører i børnehaven samt en missionær i forbønstjenesten. VIGTIGST: Vi kan alle være med til at bede Gud om at hjælpe konkret med helbredelse og heling!

Det er så måske kun lidt af elefantens hale vi får spist, men vi er dog i gang!

billede-ifm-daugters-besked-om-bornevoldtaegt

Dette billede var med forbøn-forespørgslen fra "Daughters of Cambodia"

Tilføj kommentar