Elisabeths 1 skoledag i 4 klasse

18/08/2015

Så kom dagen, Elisabeth har frygtet hele sommerferien. Hun skulle med skolebussen kl. 7.20 for at tage til Bingham skolen her i Addis.

Normalt går hun på den norske skole i Awassa, hvor de er 5 elever, men 6 uger om året tager vi turen til Addis Ababa, for at hun og de andre elever kan gå på den internationale skole Bingham.

Men springet til Bingham er stort. Her foregår alt på engelsk, de er 22 elever i klassen, og dagen varer helt til kl. 16.

Så selv om det nu er femte år, hun går på skolen, så er det et stort skridt, der tages hver gang. Elisabeth og de andre elever fra den norske skole, går kun på skolen 2 uger af gangen, og det er ikke længe, når man tænker på, at de skal nå at vænne sig til det engelske.

Også det ubehagelige er nogle gange nødvendigt

Som forældre spørger man sig selv, om det virkelig er nødvendigt at tage 4 1/2 times kørsel til Addis, når nu børnene absolut ikke er glade for at gå på skolen der?

Vi må jo dog sige, at det er en nødvendig del af indlæringen at kunne arbejde i større grupper end det, de er vant til i Awassa, og at man kan forholde sig til flere mennesker på en gang, er jo også en del af livet generelt.

På den norske skole i Awassa er hele lærerstablen skiftet ud på en gang, men missionærbørn er generelt vant til, at der er stor udskiftning blandt venner og volontører, så efter kort tid, har de vænnet sig til, at der er nye folk at forholde sig til.

Det er dejligt at se, hvordan børnene blomstrer op igen, når de er tilbage på deres norske skole i Awassa, dér hvor de føler sig trygge og er i vante omgivelser.

 

Tilføj kommentar

Kommentarer