Et sprogunder

30/10/2016

I dagligdagen går vi på sprogskole lidt udenfor Iringa i Tanzania. Hver dag er fyldt af undervisning om grammatiske regler og undtagelser og af gebrokne samtaler på swahili. Når vi skal købe ind på markedet, gå på posthuset eller tale med lokale medarbejdere, så bøvler vi for at føre samtalen på swahili. Det er en kamp, men også en stor glæde at opleve, at vi lige så langsomt bliver bedre til at tale swahili.

I takt med at sprogkundskaberne forøges, kommer vi også længere væk fra den ”øde ø”, vi var på i begyndelsen. Nu kan vi kommunikere med vores omgivelser, og gebærde os i hverdagen. Vi begynder også at lære lidt om kulturen, og vi kan nemmere skabe relationer. Vi er nået over på "fastlandet" billedligt talt.

Vores to ældste børn går på en international skole i Iringa, hvor alt foregår på engelsk. De kunne stort set ikke tale engelsk, før de startede der i slutningen af august. Vi har i den grad været vidne til et fantastisk under, når vi iagttager og hører hvor meget engelsk, de allerede har lært at forstå, tale og skrive.

Selvom vi nok aldrig bliver færdige med at lære mere om sproget, kulturen og det tanzaniske folk, oplever vi bønnesvar i den henseende. Vi bad om et sprogunder før vi kom her til Tanzania, og Gud giver os det i små dryp hver dag. Men han giver os mere end det. Vi oplever, at vi også får en anden stor gave: at begynde at høre til. Derfor bliver det daglige sprogunder også et meget konkret vidnesbyrd om Guds omsorg og velsignelse i vores hverdag.

 

​Til hverdag lærer vi tanzanisk kultur og sproget swahili.

 

Kulturundervisningen omfatter fx indføring i tanzanisk madkultur.

Tilføj kommentar

Kommentarer

Hvor er det skønt at læse om jeres glæder midt i alle de udfordringer og opgaver i står midt. Vi ønsker jer og jeres børn Guds fred og velsignelse.

Tak for en spændende indføring i jeres daglige sprogudfordringer og velsignelser. At kende og kunne sproget er at lære kulturen . Fint billede med øen og fastlandet. Det giver mening. Gud velsigne jer alle 7. Kh Bo