Fantastisk nyt fra Peru!

18/04/2016

Det bliver af og til nævnt, at den lutherske kirke i Peru ikke er i vækst. Der kommer godt nok nye medlemmer til menighederne, men samtidig er der andre, som holder op med at være en del af fællesskaberne. Men på min tur til Peru her i april hørte jeg denne fantastisk nyhed: I Crucero-området har en dame taget initiativ til at starte et nyt, kristent fællesskab! Først var de ”bare” en flok damer, som mødtes, men nu har denne flok damer ansat en præst, og de er endda ved at gøre klar til at købe en grund, hvor de vil bygge en kirke.

Christina, damen som oprindeligt tog initiativet, fortalte: ”Jeg har aldrig fået teologisk uddannelse eller været på CLET-kursus, men jeg har fået en gave til at opmuntre”. Christina og de andre damer har ikke fået støtte fra den lutherske kirke i Peru eller os i LM eller vores kollegaer fra NLM i Norge, men de har selv formået at starte et kristent fællesskab.

Jeg synes, Christinas vidnesbyrd er en kæmpe opmuntring til de kristne i den lutherske kirke i Peru og til os herhjemme. Tænk hvor fantastisk at et lille fællesskab kan starte op og endda opleve, at flere kommer med. Det giver nyt mod og større frimodighed, uanset om vi er få eller mange, når vi mødes, for Gud kan bruge os med de evner, vi har.

Vi, som til daglig bor i Danmark, må nu være med til at bede for denne lille nye menighed i Peru!

Bedste hilsner

Kristine Ballantyne

Ps. Jeg har desværre kun et billede af Christina bagfra...

Tilføj kommentar