"Glæd jer altid..."

04/04/2016

Efter 8 måned blandt en fremmed kultur, begynder jeg at se ting omkring med nye øjne - "khmer-øjne" måske... Når jeg eksempelvis er på markedet, føler jeg det nu som et normalt supermarked, hvor jeg efterhånden ved, hvor man finder hhv. frugt, fisk og fejekoste mm. Og ser jeg en vogn med friturestegte bananer eller 'sticky rice' i bananblade, ved jeg, hvad det er og hvordan det smager - så det er som om, jeg har fået nye øjne og ører.

En ting, som dog har fulgt mig helt fra starten er cambodjanernes smil! Khmerene har en ufattelig evne til at være glade hele tiden. Ikke fordi de er ligeglade med, hvad der foregår omkring dem eller at de er fattige. Men fordi de vælge at være glade i stedet! Om så bussen bliver to timer forsinket, man har sovet dårligt eller har det supervarmt (det er virkelig varmt for tiden!), eller der måske er trafikprop - de bliver ikke sure eller gnavne. 

De garvede missionærer har fortalt mig, at man i denne (ekstra) varme periode, er man mere træt og har mere tendens til at blive lidt irriteret. Dog tror jeg, at jeg har lært noget af cambodjanerne, for jeg primært følt glæde, siden tørtiden startede. Glæde over at være sammen med Khmerene - over at modtage al den glæde, de udstråler! Glæde over at føle at mit arbejde har værdi og giver mening! Samt forventingsglæden til bryllupper, jeg skal til, en ferie-tur til Vietnam, alle de udflugter vi har til Fjendeskoven og alle de mindre begivenheder, som er med til at fylde min hverdag og gøre den spændende og indholdsrig. 

Jeg håber, at jeg kan sprede lidt af den cambodjanske glæde i DK også! Her er et par billeder, til at få smilet frem:

Tilføj kommentar

Kommentarer

Tak fordi du delte disse indtryk! Vi ønsker Guds velsignelse over jeres arbejde.