Grønlændernes åndelige søgen

18/08/2015

Igen og igen møder vi her på Grønland smil og glade ansigter, som viser imødekommenhed, men samtidig ved vi også, at bag mange af smilene gemmer der sig megen smerte, hvor alkohol, svigt, misbrug og selvmord i nære relationer har sat sine dybe spor.

Grønlænderne er lette at komme i kontakt med, og de vil gerne have kontakt. De er høflige og vil gerne snakke. Vi møder en langt større åbenhed omkring fx åndelige spørgsmål end blandt den almindelige dansker og det åbner mange døre. 

Jeg (Søren) er for eksempel lige kommet hjem fra en gåtur i byen, hvor jeg møder en af vore venner, en hjemløs kunstner, der holder til i udkanten af byen. Han fortæller, hvordan han dagligt skal have sin halve flaske snaps, men om søndagen springer han over. Der hører han i stedet gudstjenesten i radioen.

En anden af vore hjemløse venner, også en dygtig kunstner, der laver ting i fedtsten, har sin andagtsbog med i lommen, og man må absolut ikke forstyrre ham, når han nogle gange på Sømandshjemmet i Nuuk har sin daglige læsning.

Også for hans vedkommende gælder det, at alle hans penge går til våde varer. En underlig dobbelthed, hvor de hverken kan undvære det ene og det andet.

 

Se også: missionsområder/grønland
 

Tilføj kommentar