Grydeskeen

24/08/2015

I august 1997 åbnede Ilambilole bibelskole under den lutherske kirke i Syd Tanzania, skolen blev startet på initiativ fra tidligere missionær Gravers Bøge Madsen og har til formål at oplære og uddanne evangelister som kan vende tilbage til deres stamme og der fungere som evangelist.

Det specielle ved skolen er, at den er for nomader, og mange elever er ny-kristne. Skolen er en del af det arbejde, vi kalder MUWA, som via evangelisation rundt ved nomadernes bopladser bringer evangeliet om Kristus.

Én af efterhånden mange tidligere elever

På det første hold på den nye nomade-bibelskole kom en ung Maasai, han hedder Paulo Masinga. Det var missionæren, som havde arrangeret hans ophold.

Efter bibelskolen og nogle år som evangelist i MUWA læste han fra 2003 på Wandering Shepard, præsteuddannelsen for nomader, som kom i stand kraftigt inspireret af en anden tidligere MUWA missionær, Hans Christian Jensen.

Som ny udklækket præst valgte kirken noget utraditionelt at placere Paulo Masinga i et nomadeområde tæt på Ruaha national park.

De gav ham ikke pligter som en normal præst, men mere frie hænder til at evangelisere bland nomaderne. Igennem denne periode var missionærerne Agnes og Carsten Rahbek hans støtter og mentorer.


Præsten Paulo Masinga foran alteret i hans kirke.
Gud har kaldet denne Maasai til at have fokus på, at Barabaigs må møde evangeliet.

Gud bruger ofte mange til at nå én

Masinga brugte blandt andet MUWA's evangelisationsteam, hvor missionær Carsten Rahbek tjente Gud, og en Barabaig som hedder Stefano blev nået af evangeliet.

Stefano blev en af de første kristne Barabaigs i området, og også han kom på Ilambilole bibelskole. Han endte efter nogle år i MUWA's evangelisationsteam som evangelist i Masingas sogn.

I det sogn kom missionær Agnes Rahbek ud for at holde kvindekursus for nomadekvinderne og en Barabaig kvinde kom dertil, omend hun havde meget lang vej.

Året efter kom missionær Benny Lauridsen med MUWA's evangelisationsteam, og de viste Jesusfilmen ikke langt fra kvindens hjem. Hun så og hørte.

Søndag den 16. august 2015 blev denne kvinde døbt til at tilhøre Kristus; præsten var Masinga og evangelisten var Stefano.

Tro mig, om ikke Gud, blandt mange andre unåede, havde denne kvinde i sine planer, da bibelskolen åbnende i 1997!

Gud skal al ære have

At jeg skriver alle disse navne er ikke for at hylde personerne. En viis missionær sagde for nyligt til mig, at missionærer og evangelister bliver brugt som grydeskeen til at røre i gryden med suppe. Og som vi alle ved, er der ingen som kommenterer på grydeskeen, men alle spørger til kokken.

Som missionærer får vi lov at tjene, og Gud får al æren for sit værk, og værket er, at flere får lov at møde frelsen gennem Kristus.

Navnene er for at fortælle, at Gud bruger mennesker for at møde mennesker – får Gud lov at bruge dig?

Tilføj kommentar