Hvem arbejder?

10/11/2016

Jeg vil gerne vise lidt fra LMs arbejde her i Siem Reap. Da vi havde gæster fra LM var jeg også med nogle steder her i området, som en lille del af min introduktion til arbejdet.

Jeg må indrømme, at jeg bliver simpelthen så glad, når jeg ser, hvad vi i LM er engageret i. Der er bibelundervisning, kollegiearbejde, engelsk undervisning for børn og unge samt sundhedsarbejde i Fjendeskoven. For ja, LM er engageret i alle disse ting, men det er initieret og ledes af cambodjanere, og så har vi langt hen ad vejen en understøttende opgave.

Et eksempel er Fjendeskoven: der er sundhedsarbejde,  hvor folk i området får mulighed for at tale med en sygeplejerske. Det er Dina Jacobsen, som er på barselsorlov lige nu, og det er også det arbejde jeg skal være med i.

Der er ikke noget sundhedstilbud i området, da folk bor i et område, hvor de ikke registreres i det offentlige system. Kirken kommer nu med tilbud om klinik, hvor det så også kan blive vurderet, om den pågældende skal ind til Siem Reap for at få lægeligt tilsyn. Så vidt muligt hjælper kirken med at transportere den pågældende frem og tilbage.

Der er også sat vandfilter op, så der er mulighed for rent vand. Men for at det ikke skal være afhængigt af missionærer, er en fra kirken ved at tage en 1-årig militær sygepasser uddannelse, og en ung pige er lige startet på sygeplejeskolen.

Arbejdet ledes ikke af missionærerne, men af kirken. Derved bliver arbejdet med større sandsynlighed bæredygtigt – også over tid.

img_20161020_110005img_20161020_105533Billederne er et hus i området, hvor husene ofte ligger spredt.

Desuden en lille butik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I samme område er der også lavet en aftale med en lokal folkeskole, hvor lærerne kommer og underviser børnene, for der er den samme problematik som med sundhedstilbuddet. 

Børnene er engagerede og motiverede, selvom deres hjælpemidler for nogles vedkommende er en lille skrivetavle og et knækket stykke kridt, andre har et stykke papir, de heldige et hæfte. Lærerens hjælpemiddel er en whiteboard tavle og mega-lineal. Så det lykkes med meget få midler.

img_20161020_101356img_20161020_102030

Glædeligt er det også, at folk også hører om Jesus – der er en ældste, som bruger en god del af tirsdagen og hjemtur onsdag for at komme til undervisning i Siem Reap tirsdag aften, for at han så kan fortælle videre derhjemme, hvad han har hørt. Derved er flere kommet til tro, og kirken regner med, at der skal være dåbsgudstjeneste i løbet af november.

Så er der volontørernes arbejde i landsbyer ved Siem Reap, hvor der er engelskundervisning for børn, billedet med Julius nedenfor tager udgangspunkt i tegnefilmen "Prinsen af Egypten", som handler om Moses. Der er også “conversation-class” på pigekollegiet, og undervisning i lovsang. Og begge volontører har mod på at prædike i kirken, Anders har allerede haft første gang og Julius er ved at forberede sin første prædiken.

cimg1234-2cimg1228

Og så har jeg slet ikke sagt noget om Axels bibelundervisning, Annelises bibelfortællinger eller om noget af alt det andet, som familien Jacobsen er engageret i, og som de vender tilbage efter deres orlov. 

Jeg har heller ikke sagt ret meget om kirken (Church of Siem Reap), som for eksempel har studiegrupper stort set hver aften og mange andre aktiviteter.

Jeg må bare sige, at Gud virker store ting i Cambodja og jeg er taknemmelig for, at LM må være en lille del af Guds arbejde.

Jeg glæder mig til at blive en aktiv del af arbejdet – selvom jeg også er noget nervøs!

Tilføj kommentar