Menneskers værdi

18/08/2017

Jesus har som Guds søn liv i sig selv, og deler liv med andre. At dele livet med andre er at dele med det, der er forskelligt fra en selv.

Et menneske har en egenværdi, uafhængigt af hvad det kan præstere, og et menneske er mere end summen af sine nederlag og sejre. Vi skal ikke dele mennesker op i et A- og et B-hold. Hvem der lykkes, og hvem der ikke gør.

Der er noget værdifuldt ved et menneske, som ikke går tabt, fordi man har handlet anderledes eller uværdigt.

Denne agtelse af mennesket møder jeg mange steder i LM. Og i tirsdags var jeg forbi Værestedet Arken i Esbjerg, hvor jeg havde 3 timer sammen med nogle dejlige mennesker, som var lige så forskellige som folk er flest.

Kaffesnakken ude i den flot anrettede gårdhave gav plads til både humor og alvorssnakke. En time senere tog vi hul på et bibelstudium.

Bent Larsen, som er leder på Arken, holdt et oplæg og blev afbrudt løbende på en fin måde af de deltagende. Hele tiden var der lige noget, som man havde oplevet i sit ikke så helt snorlige liv, der kom frem i hukommelsen under bibelstudiet. Og så blev der sat ord på!

Jeg blev simpelthen så opbygget af mødet med disse dejlige mennesker. Det var 3 timer, som jeg kan leve længe på.

Og jeg vil gerne udtrykke en stor taknemlighed over den rummelighed og netop basalt menneskelige fokusområde, vi har der.

Tilføj kommentar