Når gode råd er dyre!

10/03/2017

Når man rejser rundt i LM-landet og taler med frontmedarbejderne, kommer man ud for lidt af hvert. Det er altid spændende at besøge menighederne. Jeg er netop kommet hjem fra en rundtur i Øst- og Sønderjylland-Fyns afdelinger.

Der er noget unikt ved LM’s organisationsopbygning. Vi er alle lige, og ledelsen i landsstyrelsen er alle græsrødder. Ledelsesteamet på sekretariatet er så dem, der fører landsledelsens beslutninger ud i praksis.

Og når jeg så rejser rundt i forskellige afdelinger med et kompakt program, bliver jeg beriget af at opleve en stor medleven og opmuntring.

Ved Østjyllands afdelingsgeneralforsamling blev der bl.a. talt om de nye, der var begyndt at komme i LM. I Aalborg frimenighed havde man den glæde at kunne fortælle om 7 nye ansigter i løbet af det sidste år.

På repræsentantskabsmødet og senere det fælles afdelingsmøde i Sønderjylland og Fyns afdeling hørte vi om de mange nydanskere, som foreningen var blevet beriget med. Men også om de mange steder, hvor man har fået gang i kristendomskursus, som også afslører en bred kontaktflade med nye ansigter.

Jeg fik desuden en finurlig opdagelse ved gudstjenestens nadversamling i Brændstrup, hvor jeg pludselig står med et ”Goed raj” (gode råd) i hånden. De usyrede brøds betydning blev tydeliggjort for mig ved denne sønderjyske art af oblater.

 

 

 

 

 

En liflig duft og uden tvivl en smagsoplevelse, at Herren er god. Sådan har jeg aldrig før modtaget brødet ved Herrens bord. Og mine efterfølgende tanker gik da også tilbage til min farmors køkken i Solderup Mark, hvor jeg holdt de fleste af min barndoms sommerferier.

Jo jeg fik mange ”gode råd” med mig tilbage til sekretariatet og ikke mindst en oplevelse af opbakning og missionsiver. Tak, fordi I bakker op om arbejdet i Hillerød og ekstra stor tak herfra for det store arbejde, I udøver lokalt.

Tilføj kommentar