Religionen skal ud af det offentlige rum

22/06/2015

Det var en af de overskrifter, der var meget i medierne for nogle år siden.

Kan du forestille dig, at du stiger på express-bussen i Frederikshavn og kører mod København - en køretur på 500 kilometer. Efter at have kørt et kvarters tid, rejser en ung mand sig op og begynder, fuld af begejstring, at fortælle om Jesus.

Han taler i mere end 35 minutter. Der er ingen, der beder ham om at tie stille, heller ikke de muslimer, der er med, og da han er færdig med at tale, får han positiv respons fra de fleste i bussen.

Nej, det kunne nok ikke ske i Danmark, men det var, hvad vi oplevede på vores bustur fra Iringa til Dar Es Salaam. Derefter blev der sat nogle musikvideoer på, hvoraf halvdelen var kristne sange.

Her fylder religionen, som det mest naturlige, rigtig meget i det offentlige rum og i det enkelte menneskes hverdag. Og man ligger ikke skjul på, hvad man tror på.

Her er en af de offentlige skraldebiler, hvor der under forruden står ’tak Gud’, og de grønne klistermærker er fra os, og der står Soma Biblia kila siku (læs biblen hver dag).

Troen og bønnen fylder rigtig meget for mange her. Hvis du går rundt på Soma Biblia’s lager, og der kører en ambulance forbi (det gør der mange gange om dagen) oplever du, at vores medarbejdere minder hinanden om, at nu er det bedetid.

Tilføj kommentar

Kommentarer

Fantastisk! Vi har præcist de samme oplevelser fra Peru. Der blev udtrykket "religionen ud af det offentlige rum" næsten en vittighed :-) Og hvor kan vi lære meget af vores brødre og søstre, hvad angår frimodighed, troens synlighed og nødvendigheden af konstant bøn. Tak for påmindelsen! Kh Roar