De første 35 dage i Dar

26/02/2017

Kære alle sammen.
Så er det tid til en hilsen fra os her i Dar. Vi har nu været i Tanzania i lidt over en måned, og er ved at være på plads i vores nye hjem.

Vi er blevet taget rigtig godt imod os af vores kollegaer Lene og Ole Malmgaard, og det norske par Lise Gry og Oddgeir Nordland. Vi takker Gud for at han har sat os blandt disse dejlige mennesker.

Hverdagen

Børnene trives, vi mærker virkelig jeres forbøn og Guds velsignelse, og kan næsten ikke tro at en flytning til et helt andet land og en helt anden kultur kan gå så let for vores 3 børn, men ikke desto mindre er det sandt.

Efter en hård start på vores missionærtjeneste i England, viser Gud virkelig sin velsignelse over vores liv. Selvfølgelig er der ting vi skal vænne os til, og børnene skal vænne sig til en noget andet skolestil end de er vant til. De tager afsted kl. 6.30 om morgenen, og er hjemme kl. 15.30. Herefter får vi eftermiddagskaffe sammen, og så er det tid til lektielæsning med Pauline.

Børnene giver udtryk for at det er hårdt på en anden måde end i Danmark, men de brokker sig ikke.

Storm er faldet godt til i børnehaven selvom det er noget helt andet end i DK. Det er en engelsk børnehave, så der tales selvfølgelig engelsk her. Der serveres et varmt måltid mad på stedet kokkereret af afrikanere, så han får virkelig smagt på det afrikanske køkken.

Når Storm kommer hjem fra børnehave færdes han næsten udendørs indtil vi skal spise. Han er frimodig og tager gerne de afrikanske medarbejdere i hånden, og hjælper dem med diverse opgaver f.eks.. vaskning af bil eller pakke bøger i en af Land cruiserne.

Ofte sidder han sammen med vagten ved Gaten, de snakker og hygger sig, mon ikke han på sigt lærer at tale swahili. Afrikanerne kalder ham Rafiki som betyder ven, og det er han virkelig, han serverer gerne en cola til Bonifas, når de sammen har ordnet og svedt i haven.

Per og jeg har virkelig fået vores sag for med Swahili undervisning, vi undervises her på compounden. Vi undervises her for at undgå trafikken om morgenen, som er et kapitel helt for sig selv. Vi er kun Per og jeg til undervisningen og så 2 lærere, hvoraf den ene er lærling der skal lære, hvordan men bedst underviser elever som os.

Jeg tror eleven har forstået, at det kræver en stor portion tålmodighed at undervise. Vi undervises efter den helt gamle skolemodel hvor gentagelse, gentagelse og terpen er kodeordene.

Det er hårdt, meget hårdt, men vores motivation bliver højnet hver gang vi har pause, og medarbejderne på Soma Biblia tester vores kunnen (rent praktisk går vi lige forbi det område udendørs, hvor de sidder og har pause) en stor lyst til at kunne tale deres sprog vokser i vores hjerter.

dsc_4797.jpg

Møder og kirkeaktivitet

Vi har bibelkreds her hos os hver onsdag. Lige nu er vi i gang med at lære hinanden at kende, det gør vi ud fra en model vi lærte på All Nations i England. Det går ud på at vi hver især står for en aften, hvor vi skal præsentere hvem vi er, hvordan vores møde med Gud blev personligt og hvorfor vi er netop her. Det kan gøres helt som man har lyst til.

De fleste viser billeder af familie og venner, og vi kommer her ind på emner, som giver en bedre forståelse for hinanden. Ved at kende til hinandens baggrund og kald til tjeneste, er vi i forventning om at vi bedre kan arbejde sammen, og have et kendskab til hinanden. Denne viden vi får om hinanden, kan belyse hvorfor vi reagerer forskelligt i mange situationer.

Vores kollegaer har taget godt imod udfordringen, og vi har nogle spændende aftner sammen.

Lige nu har vi valgt at følge vores kollegaer til kirke om søndagen. På sigt vil vi se os lidt omkring, og måske nogle søndage komme til afrikanske gudstjenester. Men alt ting til sin tid.

Vi vil slutte dette brev med en hilsen fra bibelen:

Derfor, mine kære brødre, stå urokkeligt fast, og giv jer helt hen i arbejdet for Herren. I ved jo, at jeres slid ikke er spildt i Herren.” 1 Kor. 15. v. 58.

Disse vers er talt til os alle, både jer i Danmark og os i Tanzania.

dsc_4665.jpg

Tilføj kommentar

Kommentarer