Projekter


 

Bibelskole i Jinka

Bibelskolen i Jinka er meget betydningsfuld for oplæringen af evangelister og menighedsledere i et større område i Syd-Etiopien.

15-20 studenter går på bibelskolen i Jinka i ni måneder og får grundlæggende kristendomsoplæring. De har mulighed for at læse videre på andet års bibelskole i Arba Minch 250 km borte. Der er flere etiopiske undervisere på bibelskolen.

Som regel er det den lokale menighed, der sender en elev på bibelskole. Menigheden hjælper også med at betale for maden under opholdet, ligesom den hjælper familien derhjemme, mens manden er væk. Lærerne på skolen er lønnet af kirken.

Efter bibelskolen vender de fleste elever tilbage og arbejder som ledere og undervisere i deres menigheder. Mange af dem virker som frivillige evangelister i kirken.

Eleverne på bibelskolen kommer fra op til syv forskellige folkegrupper - også nogle fra halvnomadefolkene i Omo Rate og Woito.

For at blive optaget på bibelskolen er det et krav, at man kan læse og skrive amharisk. Al undervisning foregår nemlig på amharisk, som er det eneste fællessprog for eleverne.

Behovet for ledere med viden om, hvad der står i Bibelen er enormt stort.

Du kan være med til at støtte oplæring af etiopiske kristne.

> Giv en gave på MobilePay 66288 eller konto 2230-0726496390, mrk. "Bibelskole - Jinka". 

Tilføj kommentar