Livet i lm

Venskabsaften i Nexø en succes

Karin Borup Ravnborg, kbr@dlm.dk
I flere år har Nexø LMU inviteret til "Tag-en-ven-med"-aften.

"Sidste gang, vi holdt det, var der fem ekstra med til LMU. Et par af dem havde været med før. De sagde, at de bare havde ventet på at blive spurgt igen."

En anden sagde, at han syntes, det var spændende at komme og opleve sådan et møde, som hans venner bruger tid på, fortæller en begejstret næstformand i Nexø LMU, Mathias Pedersen.

Hans oplevelse er, at konceptet med "Tag-en-ven-med"-aften gør det nemt både for nye og gamle at være med.

Googlede de 100 mest populære bibelvers

Aftenen startede med fællesspisning. Herefter var der en på én gang kreativ og forkyndende aktivitet.

"Vi tog et trækors og satte små sedler med bibelvers på. Bagefter hængte vi det op i missionshuset, så alle kan se det. Det gav også de nye en form for ejerskab for det," siger Mathias Pedersen.

For de, der ikke kender Bibelen så godt, havde han været på Google og finde de 100 mest populære bibelvers i verden, som man kunne vælge imellem.

"Man kunne også vælge at hænge sit konfirmationsord op - hvis man kunne huske det. På den måde kunne alle være med."

Vi skal bare være dem, vi er

For de unge i Nexø LMU er det vigtigt, at det er en aften, hvor der ikke foregår en masse specielt, men som afspejler en almindelig LMU-aften.

"Det handler om at åbne lidt op for, hvem vi er, og få snakket med folk. Vi er bare dem, vi er. Hvis man kommer som ny, skal man ikke føle, at der bliver sat særligt fokus på en, fordi man er ny."

Mathias Pedersen fortæller også, at mange af de nye er imponeret over, at man snakker så godt sammen - både de helt unge i konfirmationsalderen og de lidt ældre.

Har fået et godt indtryk af fællesskabet i LMU

LMU i Nexø mødes hver tirsdag aften og er for alle unge "fra man er konfirmeret, til vi ikke føler os unge mere", som de selv udtrykker det på deres hjemmeside.

Lige nu er det en meget ung LMU, fortæller Mathias Pedersen, der med sine 19 år er den ældste i ungdomsforeningen. Han kunne godt tænke sig, at der kom endnu flere med.

"Selv om vi er gode til at invitere nye med, er vi måske ikke så gode til at få dem til at blive ved med at komme," erkender han.

"I sommerperioden, hvor vi inviterer til hygge og samvær, kommer de gerne. Også til LMU Sport. Så de har i hvert fald fået et godt indtryk af fællesskabet i LMU."

Foto: Missionær Ruth Bach-Svendsen
Ruth Bach-Svendsen
”Det er mange år siden, jeg første gang mødte overvejelserne om at rejse ud,” fortæller missionær Ruth Bach-Svendsen.   ”Egentlig er det lig...
Bog: Hverdag i evangeliets kraft
Justin Kuravackal m.fl
“Discipelskab handler om at lade Gud forandre vores liv indefra og ud, så vi kommer til at ligne Jesus mere.” ...