27/9/2014 | af Anders Solgaard
Jeg tog til Tanzania som single og kom glad hjem som single. Men jeg blev forelsket undervejs. Jeg blev forelsket i Tanzanias kultur, indbyg...

Tyrkiske folkegrupper

20.09.2014
Luthersk Mission har et kald til at bede for Tyrkiet og det tyrkiske folk.

Tyrkiet ligger på grænsen mellem Europa og Mellemøsten. Der bor omkring 75 millioner mennesker i landet, men kun 3.000-4.000 tyrkere er protestantiske kristne.

Det tyrkiske folk regnes blandt verdens mindst evangeliserede folkeslag.

Islam er den fremherskende religion i Tyrkiet, idet op til eller over 96% af alle tyrkere kalder sig muslimer.

Islam spiller således en stor rolle både religiøst, men også politisk og samfundsmæssigt. Dette betyder, at det kristne mindretal ofte oplever diskrimination fra forskellige side.

Husk Tyrkiet og de tyrkiske kristne i bøn

Kirken i Tyrkiet har selv udråbt den 18. april som international bededag for Tyrkiet. Læs mere om det på: prayforturkey.com.

Der er officielt religionsfrihed i Tyrkiet, selvom offentlig agitation for andre religioner er forbudt. Men det betyder, at kristne godt må samles og også gerne tale privat med andre om deres tro. Sådan gør de for eksempel i St. Johns Cafe Shop i Efesus, som du kan læse om i avisen Tro & Mission.

I perioden fra 1911 og frem til Anden Verdenskrig var Luthersk Missions deltagelse i mission i Tanzania en integreret del af Brødremenighede...