60 minutters møder samlede unge

Foto: Møderække i Aarhus
Mange unge deltog i møderække i Aarhus, og særligt i weekenden blev de hængende og hyggede i LM-huset efter møderne (Foto: Birger Reuss Schmidt).
LM’ere i Aarhus bakkede i sidste uge op om fælles møderække med korte møder og to prædikanter, der i fællesskab stod for både forkyndelse og mødeledelse

13. november 2019 / Kaja Lauterbach, kl@dlm.dk

Efter adskillige års pause blev der i uge 45 igen holdt møderække i Aarhus, hvor LM Aarhus, Aroskirken og de to LMU-kredse gik sammen om arrangementet.

Med et fast løfte om, at møderne ville blive afviklet på 60 minutter, samlede møderækken 70-100 deltagere over alle seks dage.

Og det helt store flertal af deltagerne var unge.

Nedtællingsur viste, at de mente det med korte møder alvorligt

Martin Lauridsen, der er formand for Aros LMU, var meget glad for forløbet.

”Det var cool, at møderne begyndte med, at et ur på skærmen begyndte at tælle ned tre minutter før mødestart. Så var folk klar over, at vi også mente det alvorligt med at holde møderne på 60 minutter,” siger han.

De unge blev hængende i LM-huset efter mødet

Netop udmeldingen om, at møderne ville blive holdt inden for den stramme tidsramme betød, at folk kom af sted.

Og så blev mange af dem alligevel hængende, når de først var der.

Efter de 60 minutters møde var der nemlig også tilbud om 20 minutters kaffepause og derefter et eftermøde på 25 minutter.

Især i weekenden fortsatte mange af de unge med at hænge ud i LM-huset.

To prædikanter var fælles om opgaverne

Møderækken var også speciel på den måde, at der medvirkede to prædikanter alle dagene. Dan Hessellund og Birger Reuss Schmidt tog sig på skift af både prædiken og mødeledelse.

”Som tilhørere har vi jo forskellige præferencer, og derfor var det godt med to prædikanter. Jeg synes også, det var godt for sammenhængen, at der ikke var så mange forskellige involveret i mødeledelsen,” siger Martin Lauridsen.

Han var også glad for, at møderækken var lagt an på en personlig og konkret forkyndelse og ikke på decideret bibelundervisning.

”Når man hører sådan en forkyndelse gennem seks dage, så bliver man tunet ind på at høre Guds ord. Som tilhører bliver man mere fokuseret, og det var næsten som at være tilbage på bibelskole,” siger formanden for Aros LMU.

Tilføj kommentar