Asylkoret vinder Initiativprisen

Asylkoret med dirigent Anna Lisbeth Sonne
Bibelcafeens asylkoret består af afviste asylansøgere fra Kærshovedgård (foto: Martin Raabjerg)
Asylkoret, der er et samarbejde mellem lokale kræfter i Luthersk Mission og Indre Mission, vandt torsdag Kristeligt Dagblads initiativpris

16. september 2019 / Nicklas Lautrup-Meiner, nlm@dlm.dk

Der var glædestårer og latter, da Asylkoret torsdag fik overrakt Kristeligt Dagblads Initiativpris.

I en afstemning på Kristeligt Dagblads hjemmeside mente over halvdelen, at de afviste asylansøgere fra Udrejsecenter Kærshovedgård skulle have prisen.

Den årlige pris, der belønnes med 25.000 kroner og går til ”Danmarks bedste kirkelige initiativ”, skal sætte fokus på ”projekter, som kan inspirere andre med nye former for formidling af kristendom”.

Et initiativ, der er startet nedefra, med plads til alle

”Der er plads til alle – både danskere og iranere, både kristne og muslimer.”

Sådan begrundede Kristeligt Dagblads redaktør på kirke og tro-redaktionen, Anders Ellebæk Madsen, hvorfor initiativprisen skulle gå til Asylkoret.

Han lagde også vægt på, at ideen til koret er opstået på græsrodsplan hos Anna Lisbeth Sonne og Niels Simonsen frem for på et højere organisatorisk plan.

Ud over redaktørens tale, talte flere andre, og der var sange på både farsi, dansk og engelsk.

Vi kan ikke tage æren for hverken koret eller navnet

Prisen overrasker Anna Lisbeth Sonne, der er dirigent for koret.

Hun havde slet ikke forestillet sig, at det kunne komme så vidt, siger hun og forklarer med et smil, at det ikke var alle i koret, der kunne synge rent for knap et år siden.

”Det var ikke min egen beslutning at oprette et kor med navnet ‘Asylkoret’, det skete bare, og det lignede tilfældigheder, men det har hele tiden været Guds ledelse. Vi træder et skridt tilbage og giver Gud æren.”

Håber det kan give positivt billede af de afviste asylansøgere

Nogle af de 25.000 kroner skal gå til mellemøstlige instrumenter og et keyboard, forklarer dirigenten.

”Hvad resten af pengene skal gå til, har vi endnu ikke taget en endelig beslutning om, men vores ønske er, at både koret og vores venner i bibelcafeen kan få glæde af gaven.”

”Jeg glæder mig mest over, at vi får positiv omtale. Aviserne skriver alt for ofte noget negativt om beboerne på Kærshovedgård og glemmer at bringe de gode historier.”

Læs mere om Asylkoret.

Tilføj kommentar