Børnene er fremtidens kirke

foto: Tanzaniske børn på børnelejr
De tanzaniske børn var vilde med at være på de første lejre nogensinde i Mara stift (foto: Maja Andersen)
I Luthersk Mission arrangerer vi børnelejre i det meste af sommerferien. I Tanzania er det et helt nyt fænomen

30. juni 2015 / Ditte Olsen, do@dlm.dk

52-årige Bonnie Myhre fra Hillerød, var på sin første børnelejr, da hun var 11 år. Og det var lidt tilfældigt. Hendes mor manglede pasningsmulighed i en del af sommerferien. Hun så en annonce i avisen for pigelejr på LM’s lejrsted Vesterpris i Tisvilde og greb chancen og meldte sin datter til.

Lejrlivet gjorde Jesus stor for mig

”Jeg er vokset op i et hjem uden bibel, men lejren var ikke mit første møde med kristendom,” siger Bonnie Myhre. Hun gik nemlig til juniorklub i et nabohjem.

Det var dog noget særligt for hende at høre om Jesus på lejrene.

”Det var meget mere koncentreret. Og så var vi mange. Jeg fandt ud af, det ikke bare var vores nabo, der havde en særinteresse. Lejrlivet var med til at gøre Jesus stor og virkelig for mig,” siger hun.

Lejr er at synge og lege budskabet ind i børns hjerter

Bonnie Myhre har siden været på adskillige børnelejre og har som voksen været medlem af lejrudvalget i LM Nordsjællands afdeling i 24 år.

”På baggrund af min egen historie vil jeg gerne være med til at lægge til rette for den fantastiske mulighed for at synge, lege og fortælle budskabet om Jesus ind i børns hjerter. Det har nemlig langt større betydning, end vi forestiller os, at børn møder Guds ord og får gode oplevelser,” siger hun.

Hvis kirken ikke satser på, at børnene møder Jesus, dør den

Den sandhed er de også klar over i Tanzania. Men at lejre er en helt unik ramme for det, har de først erfaret for nylig.

Catherine Mollel, der er leder for børne- og kvindearbejdet i den lutherske kirke i Nordtanzania, så, at muslimerne satser stort på at oplære børn. Derfor spurgte hun missionær Maja Andersen, om de ikke skulle arrangere børnelejre. Hvis ikke børnene lærer Jesus at kende, så dør kirken jo.

I fællesskab har de fået stablet lejre på benene for tre af fire provstier i Mara stift i løbet af foråret 2015.

På hver lejr blev der inviteret fem børn og en søndagsskolelærer fra 12 forskellige menigheder. Søndagsskolelærerne valgte, hvilke børn der skulle med.

Dansk lejr-koncept med variationer

Programmet på børnelejrene lignede programmet på en dansk børnelejr med bibeltimer, lege og aktiviteter. Men det var ikke kun børnene, der fik undervisning på disse lejre. Menighedslederen i Kiabakari holdt to timer for søndagsskolelærerne på hver lejr.

”Vi inviterer søndagsskolelærerne med på lejr, fordi vi gerne vil, at de kan opleve en lejr og måske selv bruge noget af det, de har set, i søndagsskolearbejdet,” forklarer Maja Andersen.

”Nogle af dem har kun fået meget lidt undervisning, og mange slet ingen.”

Tanzania har brug for sponsorer til børnelejre

Maja Andersen oplever, at både børn og voksne står glade tilbage, efter de første tre lejre i stiftet:

”Børnenes reaktion var, at de ville ønske, at der er lejr flere gange om året, og at de selv kan være med hver gang.”

Det store spørgsmål er dog, om der er folk til at planlægge nye lejre, og om de kan skaffe de nødvendige penge. Lejrene må nemlig være gratis, ellers har ingen børn råd til at deltage.

LM sponsorerede to af lejrene, mens den tredje blev betalt af en anden sponsor. Hver lejr koster cirka 2.500 kroner.

 

Vil du være med til at give flere børn i Tanzania mulighed for at komme på børnelejr? Så kan du give en gave til LM.

Kunne du også tænke dig at sende dine børn på en af LM’s lejre? Så tjek de forskellige afdelingers lejrcentre og se, om der er flere ledige pladser denne sommer.

Du kan læse hele historien om Bonnie Myhres lejrengagement og børnelejrene i Mara stift i Tro & Mission nr 12/2015, hvor temaet er lejre.

Læs også:

Undervisning af børn i Tanzanias skoler

Kiabakari bibelskole i Mara Stift

300 juniorer fra hele landet tog på teltlejr

Fem forandrende tværkulturelle lejre

 

Tilføj kommentar

Størstedelen af eleverne er første generations kristne, og derfor er der på bibelskolen både fokus på at oplære dem i Bibelen og i at...