Det her skulle flere have oplevet

Foto: Gruppesnak ved Landslederkursus 2017
Ved timerne sad deltagerne ved ottemandsborde, og efter formiddagstimerne lørdag og søndag var der tid til snak, erfaringsudveksling og bøn ved bordene. (Foto: Nicklas Lautrup-Meiner)
Deltagerne på LM’s Landslederkursus 2017 ville gerne have haft mere tid til at høre, hvad hinanden tænker og mener, og til at dele erfaringer og inspiration

09. oktober 2017 / Kaja Lauterbach, kl@dlm.dk

”Undervisningen om Helligånden gjorde stort indtryk på mig. Det at Gud er nær hos os ved sin ånd. Det var godt at blive bekræftet i.”

Det siger Kurt Bøje Nielsen fra LM-mødepladsen i Ryslinge. Han var en af 240 deltagere på det Landslederkursus (LLK), som LM holdt på Løgumkloster Efterskole i weekenden 6.-8. oktober.

I det hele taget udtrykte deltagerne stor glæde over undervisningen.

”Det har givet mig en masse at tænke videre over. Gud er hos mig hele tiden 24:7. Det vidste jeg jo godt i forvejen, men det var bare godt at blive mindet om igen,” siger Ulla Petrea Tygesen fra Løgumkloster.

Ud over undervisning om Helligåndens kraft og fylde, Gud som herre og den, der kalder til tjeneste, og som bærer i tjenesten, var der en række personlige beretninger fra den tjeneste, man står i.

Jørn Bech er afdelingsformand på Bornholm. Han ville ønske, at nogle flere havde oplevet LLK. Ikke bare undervisningen, men det hele.

Hvor bliver ham, vi samles om søndag, af resten af ugen?

”Jeg tror på den hellige almindelige hverdag.”

Med denne omskrivning af en sætning fra trosbekendelsen udtrykte præst i Kronjyllands Frimenighed Peter Kofoed Herbst, hvor vigtigt det er, at man lever med Gud hele ugen.

”Hvor bliver ham, vi samles om hver søndag, af resten af ugen?” spurgte han som indledning til sin time med emnet ”Søndagskristen hele ugen”,

”Marginaliserer vi Gud, fordi vi ikke tror, at han har noget at sige ind i det hverdagsliv, vi lever?” spurgte han.

Med et simpelt regnestykke slog han fast, at alle kristne har cirka 100 timer hver uge til at leve troens gerninger ud.

Snak, erfaringsudveksling og bøn ved ottemandsborde

Ved timerne sad deltagerne ved ottemandsborde, og efter formiddagstimerne lørdag og søndag var der tid til snak, erfaringsudveksling og bøn ved bordene.

Deltagerne var enige om, at det er godt at få lov til at høre, hvad andre tænker og mener om de emner, der blev talt om.

Det måtte der godt have været endnu mere tid til det, mener Anna Mette Morthorst Jensen fra Aarhus.

Lørdag eftermiddag havde deltagerne mulighed for at vælge sig ind på 2 af 14 udbudte seminarer. Emnerne strakte sig fra lovsang, tværkulturel mission, balancen mellem at brænde og blive udbrændt, sjælesorg, konflikthåndtering og gode råd ind i arbejdet med børn.

Her ville Anna Mette Morthorst Jensen også gerne have haft dobbelt så lang tid til at dele erfaringer og inspirere hinanden.

Jeg er glad for, at der er ledere fra både LMU og LM med

Luthersk Missions Børn og Unge har et lederkursus hvert efterår, og det havde de i år slået sammen med LLK, så der var ledere samlet fra både LMU og LM. Omkring 90 af deltagerne var LMU’ere.

Danny Pedersen er LMU-formand i Herning og har været med på LMU’s lederkursus de sidste 3-4 år.

Han synes, det var rigtig godt, at der var ledere samlet fra både LMU og LM i år.

”På den måde kan jeg bedre få en fornemmelse af, hvordan LM’erne tænker. Jeg har særligt været glad for gruppedrøftelserne, fordi det er her, man kan få de her samtaler på kryds og tværs af organisationen,” siger han.

Tilføj kommentar

Kommentarer

Jeg var rigtig glad og oplivet af at være med til tre timer og lovsang/ vidne og nadversamværet. Jeg venter med spænding på hvornår timerne bliver lagt ud på nettet, og hvor jeg kan finde dem.

Kære Anne. Undervisningen er netop lagt ud på Lyset og Livets hjemmeside: http://lysetoglivet.dk/?Kurser%2Fst%C3%A6vner___Korte_kurser___LM_Landslederkursus. Med venlig hilsen Karin.