Ekstrem varme giver mangel på vand i Cambodja

Vandtanke installeres i Fjendeskoven i Cambodja
LM forsyner Fjendeskoven med rent drikkevand i den bagende varme (Privatfoto)
Den værste tørke i 90 år plager lige nu Cambodja. Det går hårdt ud over den fattige befolkning i Fjendeskoven, hvor LM arbejder

02. maj 2016 / Karin Borup Ravnborg: kbr@dlm.dk

"Der er frygteligt varmt her lige nu. Der er målt over 42 grader i de mest udsatte dele af landet. I floder og søer dør fiskene, og en elefant i Angkor-området faldt død om af varme. Efter to meget små regntider er der tørke mange steder i det ellers fugtige land, og mange steder er der knastørt i ellers altid pålidelige vandreservoirer".

Sådan fortæller Axel Rye Clausen, der er udsendt som missionær for Luthersk Mission til det nordvestlige Cambodja. Her arbejder han med undervisning og evangelisation i menigheder omkring Siem Reap.

Akut vandmangel

På grund af den akutte mangel på vand er han lige nu særligt optaget af kirkens hjælpearbejde med at bringe rent vand til omkring 500 fattige familier, der bor i Fjendeskoven - omkring 75 kilometer nord for Siem Reap. Arbejdet er en del af projektet Contryside Harvest Mission.

Her forsyner LM's volontører og frivillige fra kirken landsbyen med vandfiltre og håndpumper. Desuden har de lejet en lastbil til at hente vand fra en flod et stykke derfra. Arbejdet må foregå om natten, da varmen gør det vanskeligt at arbejde om dagen.

Læs mere om LM's arbejde i Fjendeskoven her. 

Afskåret fra omverdenen

De kristne i Siem Reap har gennem længere tid besøgt Fjendeskoven for at undervise i Bibelen, holde børnemøder og give forældrene læse- og skriveundervisning. Samtidig hjælper de befolkningen med at forebygge og behandle sygdomme, afluse børnene og undervise i almindelig hygiejne.

Ud over kirken og LM er der ingen andre - hverken sociale myndigheder eller religiøse instanser - der har kontakt med den fattige befolkning i Fjendeskoven. De er derfor på mange måder overladt til sig selv, og situationen er blevet ekstra forværret af fem måneder uden regn.

”Det gør dybt indtryk på os at møde mennesker i så stor nød afskåret fra resten af omverdenen. Uden os er der ingen, der hjælper dem i den desperate situation," fortæller Axel Rye Clausen.

Hør missionær og sygeplejerske Dina Burgdorf Jacobsen fortælle om sundhedsarbejdet i Fjendeskoven.

Hjælp os med at holde ud

I den akutte situation lige nu er arbejdet i Contryside Harvest Mission, som LM støtter, så utroligt vigtigt, vurderer LM's udsendte missionærer.

"Det er vores ønske, at evangeliets forkyndelse i Fjendeskoven må gå hånd i hånd sammen med en konkret hjælp, der kan være med til at forebygge og bekæmpe sygdomme og løfte mennesker ud af den nød og overtro, der holder de fleste bundet i dette område," understreger Axel Rye Clausen.

Stadig flere familier flytter til området, og dermed stiger behovet for vand og medicinsk hjælp. Derfor er der fortsat brug for forbøn og økonomisk støtte til at fortsætte arbejdet, understreger han.

Støt nu

Du kan hjælpe indbyggerne i Fjendeskoven med rent drikkevand ved at give til LM's arbejde.
Klik her og støt arbejdet nu.  

Tilføj kommentar