En weekend væk fra hverdagens stress og jag

Stilleweekend på Virksund janaur 2018
Udsigten over Hjarbæk Fjord er en del af den smukke natur, der omgiver LM's kursuscenter i Virksund. Foto: Virksund Kursuscenter
"Det var et godt afbræk i hverdagens trummerum," fortæller en af deltagerne, som var med på LM's Inspirations- og stilleweekend den 19. - 21. januar på Virksund Kursuscenter

29. januar 2018 / Karin Borup Ravnborg: kbr@dlm.dk

Bibelundervisning, bøn, stilhed og enetid i Guds smukke natur.

Det var, hvad der mødte de godt 40 deltagere på inspirations- og stilleweekenden 19.- 21. januar på Virksund Kursuscenter.

Centeret drives af Luthersk Missions afdelinger i Øst- og Vestjylland og ligger med storslået udsigt over Hjarbæk Fjord, der er en del af Limfjorden.

Retræte-weekend på Virksund for 12. gang i træk

Og antallet af deltagere vidner om, at der er god brug for sådan et afbræk i hverdagen, fortæller Dan Hessellund, der er landsprædikant og afdelingssekretær i LM Vestjylland.

Han har for 12. år i træk været med til at arrangere stille-weekend på Virksund - eller retræte-weekend, som den også bliver kaldt.

"Der kan maksimalt være 40 deltagere, hvis der også skal være plads til den ro og fordybelse, som vi lægger op til. Der plejer at være fyldt op - både af gengangere og nogle, der er med for første gang."

En fin balance mellem stilletid og snak

En af deltagerne, Ola Geir Soppeland fra Videbæk, var af sted alene uden kone og børn og nød meget den ro og stilhed, der var.

"For mig var det et godt afbræk i hverdagen. En weekend, hvor man ikke skulle nå så meget, og hvor den faste tur på genbrugspladsen blev udsat til en anden weekend," fortæller han.

"Jeg har ikke erfaring med lignende retræter, men jeg synes, at der var en fin balance mellem stilletid og knap så stille tid, hvor jeg kunne koble af fra hverdagens trummerum, få læst, lyttet til nogle gode taler og snakke med andre."

Plads til individuelle behov

Det er meget bevidst, at der i løbet af en sådan weekend er plads til både forkyndelse, samvær og alenetid, fortæller Dan Hessellund.

"Fordybelse tager tid. Det er ikke alle, der er lige fortrolige med stilheden alene, så der er mulighed for at gøre det i sit eget tempo. Man kan også komme og have sin egen retræte og skære det sociale væk, hvis man har brug for at være alene."

I år var det Daniel Burgdorf, der er lærer på Luthersk Missions Højskole i Hillerød, som holdt alle bibeltimerne.

---

> Læs mere om de øvrige tilbud på Virksund Kursuscenter.

Tilføj kommentar