Et år med LUMI genbrug i København

Indvielse af LUMI genbrug i København 16. marts 2018
Kunder og besøgende stod i kø foran lokalerne på Frederikssundsvej som ved indvielsesfesten for et år siden, den 16. marts 2018. Foto: Michael Wiwe.
Lørdag den 16. marts åbnede LUMI Genbrug i København dørene for stor 1-års fødselsdagsfest. Butikken klarer sig rigtig godt, og har allerede givet overskud det første år

27. marts 2019 / Karin Borup Ravnborg, kbr@dlm.dk

Det var svært at få armene ned, da LM's yngste genbrugsbutik LUMI Genbrug København 16. marts rundede 1 år.

Dagen blev fejret med halv pris på alle varer, og der var kø, da butikken åbnede, og masser af kunder og besøgende i løbet af dagen.

"Det var en rigtig god markering," lyder det fra resursechef og økonomisk leder i Luthersk Mission, Johnny Lindgreen, der besøgte butikken i løbet af dagen.

Har på et år givet overskud, som sendes videre til mission

Han er begejstret over, at den nye butik har klaret sig rigtig godt i dens første leveår med en samlet omsætning på 740.000 kroner.

"Den har allerede givet overskud, som kan sendes videre til missionsarbejdet. Det er meget godt. Normalt plejer vi at sige, at det tager to år for en ny butik at give overskud."

Der bliver ikke solgt mange møbler, da butikken ikke har lagerplads. Til gengæld kommer 50 procent af omsætningen fra salg af tøj og resten fra mindre ting som lamper, køkkenudstyr og bøger med mere.

Genbrugsbutikkerne er udstillingsvindue til verden

Den københavnske genbrugsbutik har helt fra opstartsfasen været kendetegnet ved at have en del unge frivillige.

Det er den stadig, og det er i udpræget grad de unge, der står for lørdagsvagterne, men det har været lidt sværere end ventet at få flere unge til at engagere sig, erkender resursechefen.

Men han glæder sig over, at etableringen af butikken har styrket fællesskabet på tværs af LM-kredsene i København, og at det har skabt en brand for mission og samtale med kunderne.

"Man kan i høj grad sige, at missionshuset er flyttet ned på gaden. Genbrugsbutikkerne er vores udstillingsvindue til verden.

Mange af kunderne i butikken er muslimske indvandrere

Genbrugsbutikken ligger på Frederikssundsvej i Brønshøj lige ved Husum Torv, som er et område, hvor der bor mange indvandrere - størstedelen muslimer.

Mange af kunderne er af anden etnisk herkomst, og dermed er butikken også med til at styrke det tværkulturelle arbejde, mener Johnny Lindgreen.

"Der er en mand med mellemøstligt udseende, som kommer ind hver dag og hilser på de frivillige medarbejdere og snakker. Desuden har en pakistansk kvinde, som går på sprogkursus, spurgt om hun kan komme i praktik i butikken."

Det er en god anledning for os til at lære indvandrere bedre at kende og vise kristen næstekærlighed i praksis, understreger han.

---

Læs også: Varer og kunder fra mange lande i LUMI.

Læs mere om LUMI Genbrug her.

Tilføj kommentar