Etiopisk leder af fødselsprojekt

Foto: Mekete Mechene, projektleder for RMM I Jinka
Sygeplejerske Mekete Mechene er blevet udpeget til opgaven som projektleder for RMM af ledelsen på sygehuset i Jinka. (Foto: Elisa Riis)
En lokal projektleder skal være med til at begrænse mødredødeligheden i det sydlige Etiopien, fortæller dansk missionær

02. juni 2017 / Kaja Lauterbach, kl@dlm.dk

”En national koordinator har en langt mere naturlig tilknytning til systemet og samarbejdspartnere, end en udlænding her.”

Det siger missionær Elisa Riis. I 2009 blev hun udsendt af Luthersk Mission for at arbejde i RMM-projektet, der har til formål at begrænse dødeligheden blandt gravide, fødende og nyfødte. RMM-projeket er ledet af Norsk Luthersk Misjonssamband. De har lavet en video fra arbejdet, hvor Elisa Riis også medvirker.

Hun er glad for, at det nu – efter adskillige måneders ventetid – er faldet på plads, og tror, at det kan være med til at styrke det lokale ejerskab til projektet, at der er en etiopisk leder og ikke kun en missionær i spidsen for det.

”En lokal tænker ud fra kulturen på en anden måde, end en udlænding vil gøre, ligesom sproget heller ikke er nogen hindring.”

Projeketledelse er meget mere end fødsler

Den nye etiopiske projektleder hedder Mekete Mechene. Han er udpeget til opgaven af ledelsen på sygehuset i Jinka.

Elisa Riis fortæller, at han er uddannet sygeplejerske og har taget en videreuddannelse.

”Han har ikke så meget erfaring med fødsler ud over fra sin uddannelse, men projektledelse er meget andet end fødsler, og vi har mange gode medarbejdere på sygehuset, som vi kan trække på også i forhold til supervision,” siger hun.

Som projektleder skal 30-årige Mekete Mechene have kontakten til de lokale samarbejdspartnere, skrive rapporter, følge op over for de lokale sundhedsklinikker, der er knyttet til projektet, og lede supervisionsbesøgene hos dem hvert halve år.

Den nye leder er udpeget af det lokale sygehus

Mekete Mechene er blevet udpeget til opgaven af ledelsen på sygehuset i Jinka. Det glæder Elisa Riis, at der er så tæt et samarbejde med sygehuset. Derfor var det vigtigt at få en projektleder, som de havde udpeget.

Hun er taknemmelig for – efter lang tids pause – igen at få hjælp til at køre projektet. Mekete Mechene kommer fra området omkring Jinka, hvor han også har sin familie. Det tror Elisa Riis, giver større chance for, at han ikke flytter væk fra området.

”Processen har trukket i langdrag, men jeg hviler i, at Gud har været med i den,” siger hun.

Læs mere om RMM-projektet her, hvor du også kan se, hvordan du kan støtte det økonomisk.

 

Tilføj kommentar