Fanger i Etiopiens fængsler kommer til tro på Jesus

Dimittender fra et bibelskole brevkursus
En flok fanger tog et brevskole-bibelkursus og dimitterede i flotte dragter (foto: privat)
”Det er fantastisk, at vi kan dele evangeliet med disse fanger, så de kan blive sat fri. Vi har det til fælles, at vi er tilgivne syndere”

21. januar 2016 / Nicklas Lautrup-Meiner: NLM@DLM.DK

Hanna Rasmussen er missionær i Etiopien for LM. Her arbejder hun blandt andet i et fængsel i en af landets regionshovedstæder, Jinka.

En helt samfund inden for murene

Der er 1.700 mænd, 94 kvinder og 27 børn, der sidder i fængsel sammen med deres mor i Jinka. Der er børnehave, skole og klinik, så både børn og voksne kan få skolegang og lægehjælp inden for fængslets mure.

I fængslet er der både gudstjeneste, bøn, dåbsoplæring og anden undervisning. Det er blandt andre en præst fra LM’s samarbejdspartner Mekane Yesus Kirken, der er tilknyttet fængslet.

”Indtil nu er 58 voksne mænd blevet døbt og stadig flere er på dåbskursus. For en måneds tid siden havde 15 mænd gennemført et års bibelskole via brevkursus, og det blev fejret med dimissionsfest,” fortæller Hanna Rasmussen

Historiefortælling til fangerne

I løbet af foråret 2015 gennemførte nogle fanger et undervisningsoplæg, hvor to personer fra en anden kirke kom og fortalte bibelhistorie. Efter at have hørt fortællingen sad fangerne to og to over for hinanden og genfortalte historien til hinanden.

Efter fangerne havde genfortalt historien, var der et par stykker, der fortalte for hele flokken igen.

”Tanken er så, at de skal fortælle historierne videre til andre fanger, som ikke kommer i kirken. Etiopierne er gode historiefortællere, de lever sig ind i handlingen og kan lide at dramatisere,” siger missionæren, der blev udsendt til Etiopien for LM første gang i 1984.

Kvinderne skal også høre om Gud

Kvinderne deltager dog ikke i gudstjenesten og undervisningen. Derfor har Hanna Rasmussen sammen de to lokale kvinder Ayolitch og Abezash samlet 40-45 kvinder hver søndag eftermiddag til bibelundervisning, bøn og sang.

Hanna Rasmussen fortæller, at de på grund af pladsmangel, politisk valg og lederskifte måtte indstille arbejdet et stykke tid.

Nu har de dog fået bygget et lille skur, hvor de kan fortsætte.

Nyt fængsel og en større kirke

I Jinka er de i gang med at bygge et nyt fængsel med bedre faciliteter end det nuværende.

Det er meningen, at Hanna Rasmussen, hendes to kvindelige kolleger og det andet kristne arbejde skal flytte med ud i det nye fængsel, hvor der også skal bygges en større kirke.

Mekane Yesus Kirken er verdens hurtigst voksende lutherske kirke og LM’s samarbejdspartner i Etiopien. Kirken har været aktiv i fængsler rundt om i landet i mange år.

Også den ortodokse kirke, muslimerne og andre trossamfund er aktive i forskelligt fængselsarbejde.

Læs mere om LM's missionsarbejde i Etioipien.

 

Tilføj kommentar