Halvdelen af LM's genbrugsfolk på konference

Billede af folk på genbrugskonference
Størstedelen af de engagerede i LM's genbrugsarbejde LUMI har passeret pensionsalderen (foto: Søren Skovgaard Sørensen).
Der var gamle venner, man ikke havde set i lang tid, masser af mad og kage og inspiration til arbejdet for de over 150 frivillige i LM's genbrugsarbejde, der var til konference i København

11. november 2019 / Nicklas Lautrup-Meiner, nlm@dlm.dk

Over halvdelen af LM’s frivillige i genbrugsarbejdet mødte op, da LM arrangerede genbrugskonference den 8. november i København.

De omkring 150 personer fra LM’s 8 forretninger, der går under navnet LUMI, hørte om tendenser i genbrugsarbejdet og fik gode råd til at møde mennesker i sorg.

Netop sorg er et af de emner, som LUMI-folkene selv har ønsket, da mange af de frivillige er i en alder, hvor de oplever sygdom og død hos deres nærmeste.

Lagerstyring er den største udfordring lige nu

Blå, gule, røde og grønne kort blev skiftevis rakt i vejret, da resursechef Johnny Lindgreen holdt oplæg om tendenser i genbrugsarbejdet.

LUMI-folkene skulle række de farvede kort i vejret, hvis de mente, at netop den tendens, som resursechefen talte om, var en udfordring i deres butik.

Emnerne var lagerstyring, generationsskifte, kunder og at tiltrække gode varer, og LUMI-folkene mente, at lagerstyring var den største udfordring netop nu, mens generationsskifte var højdespringer, hvis man kigger fem år frem.

Man skal sætte ord på det, der trykker

LM’s generalsekretær Søren Skovgaard Sørensen deltog på konferencen med et foredrag om sorg.

Emnet var relevant ikke kun for dem, der havde mistet en af deres kære, men også for folk, der oplevede en ændring i helbredet eller havde været igennem et svært farvel til en arbejdsplads.

Generalsekretæren opfordrede LUMI-folkene til at sætte ord på det, der var svært, så de andre ved, hvad der trykker.

Han opfordrede de andre omkring den sørgende til at tilbyde en gåtur eller en kop kaffe.

”Respektér et nej tak. Du vil blive husket for, at du forsøgte,” sagde han med en beretning fra sit eget liv, hvor han og hans familie oplevede at have brug for hjælp til det huslige arbejde.

Masser af tekander og en brudekjole

Også LUMI-folkene selv var på scenen med forskellige tips og anekdoter.

Ét sted havde de oplevet at få en helt ny brudekjole forærende, som de kunne sælge til en kvinde, der først havde planlagt bryllup om flere år.

Et andet sted havde de fået over hundrede tekander foræret og troede aldrig, de kom af med dem, indtil et tysk par pludselig kom og købte dem alle sammen.

Jens Schmidt, der er leder i en af genbrugsbutikkerne anbefalede en flad ledelsesstruktur, hvor man deles om opgaverne, i forretningerne. Det fremmer ansvarlighed, og man undgår, at for meget går tabt, hvis man mister en medarbejder.

Tilføj kommentar