Husalteret blev ødelagt og brændt

Foto: Brændende husalter i Cambodja
For at gøre helt op med de onde ånder, slæbte en familie, der lige var blevet kristen, deres husalter udenfor for at brændte det af. (Foto: Kent Kjær Andersen)
Det er ikke altid enkelt for et menneske, der er blevet kristen, at forlade sit gamle liv. Det kan nemlig medføre eksklusion fra familie og omgangskreds, fortæller missionær i Cambodja

03. april 2019 / Kaja Lauterbach, kl@dlm.dk

En dag slæbte en familie i en landsby i provinsen Preah Vihear i det nordlige Cambodja deres husalter udenfor, ødelagde det og gik i gang med at brænde det.

Det var en følge af, at de tidligere på dagen havde taget imod Jesus som deres frelser, fortæller LM-missionær Kent Kjær Andersen.

De ville nemlig konkret uddrive alle de ånder, der havde haft så stor magt i deres liv, og som herskede over dem gennem frygt.

15 mennesker gav deres liv til Jesus

Kent Kjær Andersen underviser på Phnom Penh Bible School, og sammen med otte elever var han på besøg i landsbyen et par dage i begyndelsen af marts.

”Eleverne tager hvert år på missionstur i små grupper for at bruge det, der har lært i de forskellig fag,” fortæller han.

”Besøget i denne landsby førte til, at 15 mennesker gav deres liv til Jesus.”

Frygt for, at ånderne skal straffe familien

Næsten alle budhistiske hjem i Cambodja har et såkaldt åndehus, hvor forfædre og andre ånder kan bo.

Det er vigtigt at ofre til dem, give dem mad og penge, for at de ikke skal straffe familien, forklarer Kent Kjær Andersen.

”Det sker ofte, at mennesker i Cambodja omvender sig, men desværre fortsætter nogle af de nyomvendte med deres ofringer i templet og ved deres egne åndehuse,” siger han.

Han understreger, at det ikke betyder, at de ikke har mødt Jesus, men det at forlade sit gamle liv er ikke altid så enkelt.

”Det er ikke bare som at skifte tøj. At forlade sit gamle liv kan nemlig medføre eksklusion fra familie og omgangskreds.”

Læs mere om Kent Kjær Andersen og hans elevers tur til Preah Vihear.

Giv en gave til LM’s arbejde på Phnom Penh Bible School

Tilføj kommentar