Inspiration til søndagsskolelærere i Cambodja

Foto: Søndagsskole i Battambang
Kirken i Cambodja satser på arbejde for børnene, fortæller Andrea Christensen. Her er det en søndagsskole i Battambang. (Foto Henrik Borch Jacobsen=
LM-missionær Andrea Christensen bruger sin erfaring som tidligere konsulent i LM Between til at styrke forkyndelsen for cambodjanske børn

05. december 2018 / Kaja Lauterbach, kl@dlm.dk

Hver lørdag kører to unge kvinder to timer på knallert fra Phnom Penh til den landsby, hvor de kommer fra, for at holde børneklub og være med i kirken om søndagen.

De unge kvinder studerer i Phnom Penh og kommer i det kristne studenterarbejde SONOKO, hvor Andrea Christensen arbejder som missionær for Luthersk Mission.

”Da jeg hørte om det, fortalte jeg de to kvinder, at jeg havde erfaring med børnearbejde, og at jeg gerne ville give dem noget inspiration, hvis de var interesseret,” siger hun.

Inspirationssamlinger for ledere i Danmark og Cambodja

Før Andrea Christensen blev missionær i Cambodja, arbejde hun som konsulent i LM Between.

Her holdt hun jævnligt inspirationssamlinger for lederne for de lokale junior- og teenklubber.

”Kirken i Cambodja satser på arbejde for børnene, og jeg glæder mig over denne mulighed for at bruge mine erfaringer på tværs af arbejdsgrenene i LM,” siger hun.

Visuel forkyndelse af kreative aktiviteter

Inspirationskurset i Phnom Penh blev holdt i SONOKO's studenterhus Her fortalte Andrea Christensen både om visuel forkyndelse og om det gode i at have nogle lege og kreative aktiviteter, der støtter op om forkyndelsen.

”Jeg gav også deltagerne nogle ideer, som jeg blandt andet havde fundet på LMBU’s hjemmeside,” siger hun.

Til den visuelle forkyndelse gik Andrea Christensen ud fra nogle foldebøger, som LM’s forlag Juniorforlaget udgav for 15-20 år siden.

Det består af nogle ark med tegninger til en bibelskberetning, som lederen kan vise, samtidig med at han eller hun fortæller historien.

Børnene kan få et eksemplar af foldebogen med hjem, så de bedre kan huske historien.

Foldebøgerne er udgået, men tidligere børneevangelist Erik Nielsen havde en stak liggende, som nu bliver brugt i Cambodja.

Børnene fortæller om Jesus til deres venner

I alt var syv søndagsskolelærere med på inspirationskurset, som tilsammen har kontakt med mere end 100 børn.

Langt de fleste af børnene kommer fra ikke-kristne hjem, og Andrea Christensen forestiller sig, at de vil fortælle det videre til deres venner.

”Også derfor er det godt at kunne give dem noget med hjem, som de kan fortælle ud fra,” siger hun.

Tilføj kommentar