Inspiration til Tanzanias kristendomsundervisere

150 søndagsskolelærere og kristendomsundervisere samlet til Soma Biblia seminar 8.august 2017 i Dar es Salaam
150 søndagsskolelærere og kristendomsundervisere samlet til Soma Biblia-seminar 8.august 2017. Foto: Soma Biblia
Forstår børnene det, vi fortæller dem om Gud? Sådan lød udfordringen til en flok tanzaniske lærere på et seminar i Dar es Salaam i starten af august

30. august 2017 / Karin Borup Ravnborg: kbr@dlm.dk

De har lysten og gejsten - men ikke altid inspirationen og midlerne til at formidle evangeliet videre til næste generation.

Det er virkeligheden for mange søndagsskolelærere og kristendomslærere i Tanzania. 

De efterspørger ofte mere viden om, hvordan de bedst når børnene med deres undervisning.

Gode og praktiske råd om at forkynde for børn

Derfor var der fuldt hus til det seminar, som Luthersk Missions litteraturforlag Soma Biblia holdt den 8. august i Dar es Salaam for 150 undervisere fra hele landet.

Her var blandt andet forskellige oplæg om barnets mentale udvikling, hvordan man forkynder for børn i forskellige aldre, og hvordan man holder deres opmærksomhed fangen. 

Der var også praktisk undervisning i brug af et fuldt søndagsskole-kompendium med tilhørende flonellograf, som deltagerne kan bruge i deres egen undervisningen hjemme i søndagsskolen eller klassen.

Behov for ekstra undervisning af søndagsskolelærere

Soma Biblia har i mange år, med mellemrum, holdt lignende søndagsskoleseminarer og har prioriteret formidling af undervisningsmaterialer højt.

Forlaget har blandt andet også oversat bogen "Barnetro og voksentro", som er skrevet af konsulent Carsten Hjorth Pedersen fra Kristent Pædagogisk Institut.

Den lutherske kirke i Tanzania holder ganske vist også selv seminarer for deres søndagsskolelærere, men der er stor forskel på, hvilke stifter der gør det, og hvor ofte de gør det.

"Derfor er der et stort behov for, at vi går ind og tilbyder denne ekstra undervisning," fortæller missionær Ole Malmgaard, der er leder af Soma Biblia i Tanzania.

Komplette kristendomskompendier til brug i grundskolen

"Mange steder i søndagsskolerne undervises alle børnene fra tre - 12 år i samme rum. For mange lærere er det nyt at tænke målrettet forkyndelse og undervisning til de forskellige aldersgrupper."

På seminaret, som Soma Biblia holdt, deltog også en del lærere, som underviser i kristendom i grundskoler rundt i landet.

"Kristendomslærerne står med store udfordringer. Mange gør et stort stykke arbejde med undervisningen, men de har meget få midler. Så de har brug for inspiration og adgang til gode materialer," fortæller Ole Malmgaard.

Derfor forhandler Soma Biblia også komplette kompendier til brug i kristendomsundervisningen i skolerne som en hjælp for lærerne. 

Deltagerne ivrige efter et nyt seminar

Det var en rigtig god oplevelse at være med på seminaret, fortæller Ole Malmgaard.

"Deltagerne stillede ivrigt spørgsmål bagefter, og flere spørgsmål gik på, hvornår vi ville lave noget tilsvarende og gerne over længere tid."

"Det var virkelig opmuntrende at mærke deres iver efter at lære mere og finde ny inspiration," siger Soma Biblia-lederen, der håber, at det bliver muligt at gentage seminaret flere steder rundt i landet til efteråret.

---

> Læs mere om Soma Biblias arbejde her.

Du kan støtte uddannelsen af kristendomslærere i Tanzania ved at give en gave til Soma Biblias arbejde

MobilePay 9339 0020 eller konto 2230-0726496390.

Husk at mærke gaven "Soma Biblia".

Tilføj kommentar