Jordemoder afslutter i Etiopien

Foto: Birgitte Elmkvist Madsen sammen med mødre og børn på Ginir Hospital
Birgitte Elmkvist Madsen er glad for sit arbejde blandt gravide kvinder, nyfødte og deres mødre i Ginir i Etiopien. (Foto: Bent Olsen).
”Grunden til, at jeg rejser hjem, er fantastisk, men det er ikke uden smerte, jeg siger farvel til Etiopien og mine kolleger i Ginir,” siger Birgitte Elmkvist Madsen

23. oktober 2017 / Kaja Lauterbach, kl@dlm.dk

”Ja, jeg havde jo tænkt mig, at jeg skulle have arbejdet en del år mere i Ginir,” siger Birgitte Elmkvist Madsen.

Imidlertid er hun nået frem til, at hun afslutter sin missionærtjeneste i Etiopien til sommer.

”Årsagen er, at jeg mødte en dejlig mand i Danmark i sommer,” siger hun.

En del overvejelser – og snak med Gud – om fremtiden

De seneste to år har Birgitte Elmkvist Madsen arbejdet i Ginir i det sydlige Etiopien i et projekt, der skal mindske dødeligheden blandt gravide kvinder og dermed også blandt de børn, de venter sig.

Hun fortæller, at det i høj grad er en meningsfuld tjeneste, hun har haft.

”Derfor medførte den nye situation også en del overvejelser og en del snak med Gud om, hvordan fremtiden skulle se ud,” siger hun.

”Grunden til, at jeg rejser hjem, er fantastisk: der er en, der venter mig derhjemme. Men det er bestemt ikke uden smerte: jeg skal sige farvel til mit andet hjemland og mine kolleger her.”

”Men det er jo ofte sådan livet er: en blanding af glæde og sorg.”

Projektet kører videre i Etiopien

En af Birgitte Elmkvist Madsens opgaver er at opkvalificere det etiopiske sundhedspersonale, og hun oplever, at sundhedsarbejdet i Etiopien er inde i en positiv udvikling.

En amerikansk undersøgelse, som blev offentliggjort i starten af året viser, at projektet på blot fire år har været med til at halvere mødredødeligheden i området.

Alligevel er der stadig brug for personale fra Danmark eller Norge, der skal arbejde sammen med det etiopiske personale, fortæller hun.

I foråret 2018 kommer et ungt norsk par til Ginir. De skal overtage opgaven som rådgiver for projektkoordinatoren og de mere administrative ting i projektet.

Tilføj kommentar