Kursister i Sønderborg lærer at læse i Bibelen

Foto: Bibel og notesblok
På kursus i Sønderborg gennemgår man Bibelen i store træk, så deltagerne lærer, hvordan tingene passer sammen kronologisk. (Foto: Pxhere.com)
Afdelingsmissionær glæder sig over, at kristendomskurset giver ham god tid til at forklare og formidle det bibelske stof, så det rammer alle deltagerne

27. februar 2019 / Kaja Lauterbach, kl@dlm.dk

”Jeg har fået lyst til at læse meget i Bibelen. Studere den nærmere og genlæse de historier, jeg kender fra min søndagsskoletid.”

Det fortæller Lisa Clausen, der er en af de 25 deltagere i et kristendomskursus, som afdelingsmissionær i LM Jesper Iversen holder i Sønderborg. 

Hun kan nemlig rigtig godt lide at få tingene sat ind i en sammenhæng – og så har det bare været en inspiration til at gå i gang med at læse, forklarer hun

Kurset har været en meget stor oplevelse

Den 67-årige kvinde fik en invitation til kurset af sin genbo. Hun var ikke i tvivl om, at hun skulle med på kurset, og hun fortæller, at det har været en meget stor oplevelse.

Hun tror heller ikke, det ikke er sidste gang, hun har været med på sådan et kursus.

”Jeg har snakket med Iversen, om han ikke kan lave noget om Paulus,” siger hun.

”Jeg synes, Paulus er lidt svær retorisk, og det opfatter jeg, som at han er ret nedsættende. Men jeg kunne godt tænke mig at lære ham at kende.”    

Gennemgår Bibelen i store træk

Afdelingsmissionær Jesper Iversen forklarer, at kurset minder om de traditionelle Alpha-kurser og kristendomskurser. Men hans kursus er langt mere undervisende end de fleste.

”Jeg tager udgangspunkt i, hvad Bibelen siger, og så kan folk jo selv forholde sig til det,” siger han.

Deltagerne har meget forskellig bibelviden, at Iversens store udfordring er at formidle det bibelske stof på en måde, så det rammer alle.

På kurset lærer deltagerne, hvordan tingene passer sammen kronologisk, hvordan Bibelen er blevet til, og hvordan man i det hele taget læser i den.

Deltagerne er med til at forme kurset

Noget af det, Iversen siger til deltagerne på kurset, er, at de skal være nysgerrige. Både på Guds ord og hinanden.

”Derfor er deltagerne på kurset også med til at forme kurset,” forklarer han.

”Når vi beskæftiger os så meget med Ordet, som Jesus jo siger, at han er, er det min oplevelse, at det smitter af på tilhørerne, og det er en spændende proces at være en del af.”

Tilføj kommentar