Kvinders og børns liv bliver forandret

Foto: Børn i børnehaven, der er tilknyttet Projekt Daughters i Cambodja
Volontørernes opgave er at tage sig af børnene, der går i projekt Daughers' børnehave. (Foto: Paul Hageman)
Prostituerede kvinderi Cambodja kan får hjælp i Projekt Daughters. Imens går deres børn i børnehave, hvor LM-volontører er med til at passe dem

12. november 2015 / Kaja Lauterbach: kl@dlm.dk

”Vores opgave var at tage os af børnene i børnehaven. For nogle af børnene var de timer, de var der, den tid hvor de havde det bedst. Derfor var det vigtigt for os at give dem tryghed.”

Karina Højgaard Jensen var LM-volontør i Cambodja fra august 2014 til juni 2015. Hun arbejdede i en børnehave for børn af tidligere prostituerede sammen med en anden dansk volontør, Clara Hansen.

”Mange af børnene så ud til at have det fint nok derhjemme, men andre var underernærede og udsat for vold. Derfor er det så vigtigt at give dem nogle gode timer,” siger hun.

De prostituerede i Cambodja  er samfundets bund

Den børnehave, de to volontører arbejdede i, har 20-25 børn mellem tre måneder til fem år. Den er en del af projektet Daughters of Cambodia, der hjælper prostituerede kvinder, der gerne vil ud af det liv.

De prostituerede er nederst i hierarkiet i samfundet i Cambodja. 90 procent af de prostituerede er blevet solgt til bagmænd af egen familie – primært på grund af fattigdom. Mange mennesker tror, at de prostituerede bliver ved, fordi de synes, det er sjovt.

Hvis man køber en drink på en bar i Phnom Penh, køber man samtidig rettigheden til en kvinde på baren. Man anslår, at en ud af 40 i Cambodja har forbindelse til prostitution.

Daughters’ mål er at give kvinderne kvalifikationer, så de har bedre muligheder for at et arbejde bagefter, som de kan ernære sig selv og deres børn med.

Mindst 100 kvinder får hjælp gennem Daughters til at komme ud af prostitution hvert år. De er ned til 16 år, og mange af dem har børn. Dem kan de gratis få passet i børnehaven, mens de.

Der er stor forskel på, hvor længe kvinderne er på Daughters. Det afhænger af, hvor hårdt de er ramt, men 98 procent ryger ikke tilbage til prostitution.

Kvinderne får ikke kun fysisk hjælp

Karina Højgaard Jensen understeger, at Daughters of Cambodia ikke kun hjælper kvinderne fysisk.

”Der er en socialrådgiver ansat, der har samtaler, hvor de snakker ud om det, der sket. Der bliver også lagt en individuel plan for hver enkelt klient.

”Kristendommen fylder også meget i Daughters med gudstjenester og forbøn. Mange af kvinderne kommer til tro på Jesus. Det giver endnu en forvandling af deres liv,” siger hun.

Børnene i børnehaven hører også om Jesus hver dag

Hver dag er der afsat 15 minutter til bibellæsning for børnene. Det var en del af volontørernes arbejde. Selv om deres ophold i Cambodja begyndte med tre ugers sprogskole, kunne de ikke sproget godt nok til, at de kunne selv at læse, men de kunne få andre til at gøre det.

Indtil jul fik de sprogundervisning en gang om ugen, og efterhånden kunne de nok khmer til at kunne fortælle børnene lidt om Jesus.

”Vi havde en evangelieterning med til dem. Den var rigtig god til at fortælle det vigtigste ud fra, samtidig med at vi kiggede på billederne,” siger Karina Højgaard Jensen.

Se opslag efter nye volontører til Daughters – og andre volontørstillinger – i skoleåret 2016-2017

Tilføj kommentar