LM ansætter for at hjælpe udvisningsdømte

billede fra Tværkulturel sommerlejr i Hestlund 2016
På en tværkulturel sommerlejr fik Anna Lisbeth Sonne en særlig kærlighed til udvisningsdømte kristne. (foto: LM)
Anna Lisbeth Sonne er i foråret blevet købt fri fra sit job som skolelærer for at få mere tid til de mange farsitalende, hun har kontakt med på Udrejsescenter Kærshovedgård

30. november 2018 / Nicklas Lautrup-Meiner: nlm@dlm.dk

Der er stor interesse for kristendommen blandt de udvisningsdømte på Kærshovedgård.

I dag kommer omkring 60 fortrinsvis unge mænd til Bibelcafé i Indre Missions missionshus i Bording hver torsdag aften.

Her har de bibelstudie, beder og spiller og synger de om en frihed og frelse, som er langt fra den hverdag, de kender bag murene i udrejsecenteret.

For lidt tid og et brændende kald

Det er Anna Lisbeth Sonne fra LM-kirken i Herning, der skriver akkorder til sangene og koordinerer øvning.

”Jeg synes, at tiden arbejder imod, men jeg mærker et brændende kald. Og nu spørger folk, om vi vil komme ud og synge. Så i næste uge skal vi synge tre steder. Blandt andet i København.”

For at give Anna Lisbeth Sonne tiden til arbejdet med musik og kristendomsoplæring har LM købt hende fri omkring én arbejdsdag om ugen fra hendes job som lærer på Midtjyllands Kristne Friskole.

"Hvilket privilegie at få mere tid til at bringe håb til mennesker i en fastlåst situation. De er meget åbne for evangeliet," siger hun med et smil.

Troen fik et boost, da hun så de nye kristne

Hendes kald til arbejdet begyndte, da hun i sommeren 2016 var med som deltager på en tværkulturel sommerlejr i Hestlund.

”Det skelsættende var, at der dagligt kom en bus med 20 unge mænd fra Kærshovedgård. De skulle tilbage igen om aftenen.”

”Det gav et boost til min egen tro, når de holdt vidnesbyrd, eller når jeg så den kærlighed, de havde til hinanden, til trods for at de sad på Kærshovedgård med en uvis fremtid.”

Fællesskaber vokser hurtigt

Efterfølgende blev hun frivillig i Bibelcaféen i Bording kirke.

Her opdagede hun hurtigt, at der var brug for hjælp til at spille musik.

I dag er fællesskabet vokset fra 20 til 60, og mange af de oprindelige deltagere er skiftet ud, fordi de ikke længere er på Kærshovedgård.

”Vi synger en del sange på farsi, som vi finder på nettet. Så skriver vi teksterne ned med deres og vores alfabet. Jeg skriver akkorder og øver med dem.”

Lovsang er især godt for mennesker, der har et hårdt liv

Hun mener, lovsangen gør noget ved mennesker – især dem, der har et hårdt liv og mangler noget at stå op til.

”Det får fokus væk fra os selv og fra de problemer, der holder dem vågne om natten. At få fokus hen på Jesus er den bedste medicin mod de problemer, de har.”

Anna Lisbeth Sonne ønsker også at starte bibelstudie op på udrejsecenteret, som hun ofte besøger.

Tilføj kommentar