Norea lancerer ny kristen resurse-hjemmeside

FotO: Mand kigger på iPad
Man begynder med at google et emne, forklarer initiativtagerne som begrundelse for tilliv.dk, der samler luthersk, dansksproget bibelundervisning

13. marts 2019 / Kaja Lauterbach, kl@dlm.dk

Der ligger rigtig mange resurser på de kirkelige organisationers hjemmesider. Men det kan være en udfordring at finde dem, mener Lars Jensen, der studerer teologi på Dansk Bibel-Institut.

Derfor har han sammen med et par studiekammerater lavet hjemmesiden tilliv.dk. Det er en resurseside, der samler meget af stoffet – og hvor de har gjort det let at søge efter skriftsteder, emner og forfatter.

Tilliv.dk blev lanceret den 1. marts og redigeres af Lars Jensen og Kristoffer H. Enevoldsen, der begge er ansat af Norea Mediemission.

Luthersk dansksproget alternativ til amerikanske sider

Lars Jensen og Kristoffer H. Enevoldsen oplever, at mange kristne i Danmark henter inspiration fra de amerikanske hjemmesider thegospelcoalition.org, og desiringgod.org.

”Et af vores formål med tilliv.dk er, at det vil vi gerne lave et luthersk, dansksproget alternativ til,” siger Lars Jensen.

”Derfor han vi samlet prædikener, undervisning, artikler, lydfiler og videoer, sådan at det er nemt at tilgå. Primært fra ’højrefløjen’ af dansk kirkeliv, men også fra for eksempel den norske side foross.no.

Nyproduceret stof om aktuelle emner gør siden levende

Bagmændene bag tilliv.dk har også et ønske om at lægge nyproduceret stof på hjemmesiden.

”Vi har spurgt prædikant Dan Hessellund om at producere videoer med bibelundervisning – den første ligger der allerede – og vi har tanker om en række blogs og podcasts om aktuelle emner,” siger Lars Jensen.

”Alle aftaler er ikke på plads endnu, men vi håber på meget nyt stof, for det gør hjemmesiden levende, at der løbende kommer stof på om aktuelle emner.”

Supplement til bøger og magasiner

Lars Jensen forklarer, at formålet med den nye hjemmeside ikke er at erstatte bøger og magasiner. Men processen er vendt på hovedet i forhold til for få år siden, forklarer han:

”Der er ikke ret mange i min aldersgruppe, der begynder med at læse en bog eller et magasin for at finde ud af noget om et emne. Vi bliver interesseret i et emne på nettet, googler det så for at finde ud af mere – og slutter med at læse bøger om det.

Tilføj kommentar