Nu kommer der strøm til Fjendeskoven

Der føres strøm til Fjendeskoven, oktober 2018
Den nærmeste by ligger 10 kilometer væk. Nu bliver der ført strøm til Fjendeskoven. Foto: Axel Rye Clausen.
500 fattige cambodjanske familier får nu hjælp af de lokale myndigheder gennem det arbejde, Luthersk Mission udfører i området

29. oktober 2018 / Karin Borup Ravnborg, kbr@dlm.dk

Luthersk Mission har støttet byggeriet af en ny skolebygning i Fjendeskoven i Cambodja med 150.000 kroner.

Den nye skolebygning sikrer fortsat skolegang for omkring 60 børn i den del af området, hvor LM har været til stede med hjælp siden 2010.

Fordi området stadig er registreret som skov af myndighederne, er der ingen el, vand eller andre offentlige tilbud, der når derud.

Lokale myndigheder har fået øje på Fjendeskoven

Nu er de lokale myndigheder blevet opmærksomme på det arbejde, kirkerne gør for at forbedre forholdene for den fattige lokalbefolkning.

Ved indvielsen af den nye skolebygning, som blev fejret den 18. oktober med stor festivitas og mange indbudte gæster, blev endnu et stort ønske opfyldt.

”Borgmesteren fra den nærmeste by lovede i sin tale, at der inden et år ville blive lagt strøm ind i landsbyen,” fortæller en af LM’s ansatte missionærer i området, Axel Rye Clausen.

Lastbil kom pludselig kørende med master

Men løftet blev indfriet hurtigere end forventet.

Til stor jubel for alle kom en kæmpe lastbil med lange elmaster rullende ind i landsbyen allerede fire dage efter, mens der var åbent i sundhedsklinikken.

”Ledningerne er allerede ved at blive sat op, og de har sat en mast op lige ved vores grund, så vi nemt kan få strøm ind i klinikken og skolen,” siger Axel Rye Clausen.

Strøm har stor betydning for fattig lokalbefolkning

Også den lokale befolkning får stor glæde af strømføringen, vurderer han.

Hidtil har den eneste måde at få strøm på været gennem brugte bil-batterier, som kunne give strøm til mobilen og et par el-pærer, når det bliver mørkt.

”Det vil betyde et enormt løft i muligheder og livskvalitet for dem. Nu kan de bruge vifter til at køle sig af, køleskabe til opbevaring af mad, de kan se fjernsyn, oplade smartphones og computere og ikke mindst få lys.”  

Der bor omkring 500 familier i den del af området, hvor LM arbejder – uden øvrig kontakt til omverdenen.

---

Arbejdet er en del af Countryside Harvest Mission, som er en paraplyorganisation for de lokale kirkers evangelisations- og diakoniarbejde.

> Læs mere om Luthersk Missions arbejde i Fjendeskoven.

Tilføj kommentar