Ny luthersk menighed dannet uden for Cuzco

Foto: Ny menighed i Pukuyra
13 medlemmer blev optaget i den nye menighed i Pukuyra ved en festgudstjeneste den 17. december. (Foto: nlm.no)
Et år efter at menigheden i Cuzco i Peru blev lukket ned, har en lille menighed med 13 medlemmer holdt sin første gudstjeneste et nyt sted i en landsby i Andesbjergene

12. januar 2018 / Kaja Lauterbach, kl@dlm.dk

For en måned siden var der fest i landsbyen Pukuyra, der ligger 30 minutters kørsel fra byen Cuzco.

Søndag den 17. december kunne de nemlig optage de første medlemmer i den nye lutherske menighed i byen. Det er 13 mennesker, der har gennemført kirkens menighedskursus ”For så højt har Gud elsket verden”.

Pastor Domingo Mamani ledede ceremonien, hvor 13 unge og voksne blev optaget som medlemmer i en lille luthersk kirke, der ligger et godt stykke oppe i Andesbjergene.

Efter optagelsen af medlemmer holdt menigheden sin første nadverfejring, hvor der lød en invitation til alle, som ønsker at søge Guds nåde og tilgivelse.  

I alt var over 40 børn og voksne til stede, og en familie var med for første gang.

Både en repræsentant fra de forskellige kirkeretninger i Cuzco og Tore Bjørsvik, der er stedlig repræsentant for LM’s og NLM’s missionærer i Peru, deltog også i festgudstjeneste.

Ny menighed indviet, et år efter en gammel blev lukket

Den lutherske Kirke i Peru (I-ELP) i mange år har haft en menighed i Cuzco, men der har været intern uro i længere tid, og hvert år er antallet af medlemmer faldet.

Derfor besluttede ledelsen for I-ELP i december 2016 at lukke menigheden i Cuzco, renovere lokalerne og undersøge mulighederne for at sikre indtægter ved at leje dem ud.

Samtidig vedtog de at begynde et nybrudsarbejde, og den tidligere præst i Cuzco, pastor Domingo Mamani, som på eget initiativ var begyndt i landsbyen Pukyura, blev kaldet til at komme tilbage til dette arbejde og fortsætte, hvor han havde sluppet et år tidligere.

Nu, et år efter at man genoptog evangelisationsarbejdet her, blev den nye menighed indviet.

Menigheden holder gudstjeneste hver søndag på skift i medlemmernes hjem. En af dem har stillet et lille stykke jord til rådighed, hvor man i fremtiden kan bygge en kirke. 

Missionærer støtter op om nybrudsarbejdet

Luthersk Mission og Norsk Luthersk Misjonssamband har fælles missionsarbejde i Peru, og de har i mange år støttet kirkens nybrudsarbejde.

LM har haft to missionærfamilier placeret i Cuzco i seks år. Først Majbritt og Søren Andersen fra 2005-2008 og siden Olga og Flemming Stidsen fra 2008-2010.

Efter planene flytter den norske familie Alice og Wilber Aragon-Krogsæter i løbet av foråret eller sommeren fra Tacna til Cuzco, og der er planer om flere nybrudssatsninger i nærheden af Cuzco, som missionærerne også ønsker at styrke og støtte op om, fortæller Tore Bjørsvik.

Artiklen blev oprindelig offentliggjort på hjemmesiden nlm.no. Den er oversat og redigeret med tilladelse

Tilføj kommentar