Nye volontører ansat til Cambodja og Peru

Illustrationsfoto - evangelisation blandt børn i Cambodja
LM sender volontører ud til blandt andet menighedsarbejde i Cambodja
LM har netop ansat fire volontører, der efter sommerferien rejser ud til spændende opgaver i Cambodja og Peru. Her fortæller de unge lidt om, hvorfor de rejser ud som volontører, og hvad det er, de glæder sig allermest til

11. april 2016 / Karin Borup Ravnborg: kbr@dlm.dk

Fire unge er blevet ansat til en volontøropgave i international mission fra sommeren 2016. Det er Anders Philipps og Julius Vadiveal, der skal udsendes 10 måneder til Siem Reap i Cambodja. Desuden er Nicolai Østrem Friis og Thomas Nybo Pedersen ansat til en opgave i Arequipa i Peru frem til udgangen af december 2016. 

Højskolevenner rejser sammen til Cambodja

Anders Philipps er 20 år og kommer fra Sakskøbing. Julius Vadiveal er 19 år og kommer fra Skjern. De er begge elever på Luthersk Missions Højskole i Hillerød lige nu, hvor de går på et 10-måneders bibelkursus.

Til august rejser de ud som volontører til Siem Reap, der ligger i det nordvestlige Cambodja. Her skal de frem til juni 2017 hjælpe til med menighedsarbejdet ud fra kirken Church of Siem Reap.

I Siem Reap støtter LM's missionærer Henrik Borch Jacobsen og Annelise og Axel Rye Clausen kirkens arbejde med evangelisation, undervisning og oplæring i den kristne tro.

Undervise missionærbørn i Peru

To andre volontører, Nicolai Østrem Friis og Thomas Nybo Pedersen, skal til Peru til sommer. De skal bo i storbyen Arequipa og hjælpe LM's udsendte missionærer Mirjam og Rolf Burgdorf Leinum med at undervise deres to ældste drenge frem til udgangen af december 2016.  

De første par uger skal de to unge gå på sprogskole og lære spansk. Herefter skal de også hjælpe med i kirkens ungdomsarbejde blandt unge peruanere i byen. 

Nicolai og Thomas er begge 20 år gamle. De kender hinanden "hjemmefra", kommer fra Skjern-området og er rigtig gode venner. Nicolai kender desuden allerede Leinum-familiens to drenge, Frederik og Tobias, som har gået på Skjern Kristne Friskole, hvor han arbejder som lærervikar. 

Glæder sig til udfordringerne

De fire nye volontører glæder sig meget til at rejse ud og tage fat på de nye spændende opgaver og de udfordringer, det giver, fortæller de.

"Der er så mange ting at glæde sig til: kulturen, naturen, at lære spansk, det kristne fællesskab i området og meget mere," siger Thomas, der rejser til Peru den 2.august.

"Jeg har egentlig i mange år haft en stor lyst til at rejse ud som volontør. Min far var som ung i Tanzania, og jeg kender mange fra mit lokalområde, som også har været af sted. Deres historier har givet mig en iver efter også selv at rejse ud, så jeg er bare rigtig glad for nu at have fået muligheden," fortæller han.

LM søger fortsat volontører

Det er stadig muligt at rejse ud som volontør for LM til sommer. Lige nu er der en ledig stilling som volontør i en børnehave i projektet "Daughters" i Cambodja.

Se stillingsopslaget her

Tilføj kommentar