Nyt kollegium for kvinder i Siem Reap

Lederen af kollegiet, Theara, blev selv kristen på kollegiet i Phnom Penh, Cambodja

03. juli 2014 / Annelise Clausen

Aftenen før sin afsluttende eksamen som bachelor i sociologi stod Theara under et stort træ sammen med vennerne. Der lød en knagen. De andre styrtede væk, men Theara nåede det ikke. Hun blev fanget under en vældig gren, som holdt hende fast.

Mænd med økser måtte befri hende, men hun slap mirakuløst uskadt fra det, der kunne være blevet en ulykke. Ikke kun for hende, men også for kollegiet i Siem Reap, som hun skal opbygge og lede.

"Gud holdt hånden over mig den aften" siger hun.

Gratis husleje på kollegiet

Theara har gode forudsætninger for at kunne påtage sig opgaven som leder af det nye kollegium. Hun har nemlig selv boet på pigekollegiet i Phnom Penh i tre et halvt år og haft ansvar som tillidskvinde for de 20 beboere på stedet.

Selv om der er gratis husleje på kollegierne, er der andre udgifter, der skal dækkes. Det gælder både egenbetaling til nogle af udgifterne på kollegiet og til almindelige leveomkostninger.

Foruden sociologi har Theara læst engelsk, og ved siden af de to studier har hun haft arbejde som ufaglært børnehavepædagog og arbejdet daglig fra 6.30-11.30. Månedsløn: 700 kroner.

Hun kommer fra en fattig familie fra et udkantsområde og har kun kunnet gennemføre studierne på grund af kollegiepladsen. Hun har fået scholarship, det vil sige fået undervisningsgebyret til universitetet dækket, fordi hun opnåede det bedste resultat ved studentereksamen på sin årgang.

En kristen lærer bad om hjælp til en julefest - her mødte Theara Jesus

Theara havde en kristen lærer i gymnasiet. Det er ikke tilladt at agitere politisk eller religiøst på gymnasierne. Men hun syntes godt om ham, og da han spurgte, om hun ville give en hånd med ved en julefest, sagde hun ja.

Festen var i kirken, hvor han er præst uden for arbejdstid. I Cambodja er præster oftest ulønnede og arbejder ved siden af.

Theara mødte Jesus ved denne julefest og blev døbt undervejs i sin studietid.

Hendes forældre var meget negative. Hun måtte ikke synge kristne sange. Hun måtte ikke tage sin bibel frem. Siden har de oplevet, at Theara omfatter dem med større kærlighed og respekt, end før hun blev kristen. Det har medført en holdningsændring.

Om de kommer til tro, vil vise sig med tiden, men det er sket i mange lignende tilfælde. 

LMU samler ind til kollegiet i Siem Reap

LMU's landsindsamling i år går til opbygning af et kollegium i Siem Reap i Nordcambodja.

Efter sommerferien kommer 20 unge piger og skal bo her. Theara skal inden da finde en bygning og anskaffe møbler og husgeråd.

Det er planen, at pengene fra LMU skal dække udgifterne til kollegiet i nogle år frem.

Læs mere om LMU's missionsprojekt på lmu.dk

Tilføj kommentar