Peru-missionærer starter bibelskole

Ny bibelskole i Peru sætter fokus på den personlige relation til Jesus

11. september 2014 / Kaja Lauterbach

Mirjam og Rolf Leinum har været engageret i ungdomsarbejde i den lutherske kirke i Peru siden 2011.

"Det skal vi blive ved med, men sammen med en lokal kristen er vi i gang med at starte en ny bibelskole op, som åbner til marts 2015," siger de.

Begge skal undervise

Den nye bibelskole bliver udbudt af den lutherske kirkes teologiske seminarium Setela i Arequipa. Her kommer den også til at være rent fysisk, og Setelas lærere skal forestå dele af undervisningen.

Den bliver et tilbud om grundlæggende bibelundervisning for alle kirkens unge fra 18 år og opefter. Der er første år plads til cirka 12 elever.

Mirjam og Rolf Leinum skal begge undervise på den nye bibelskole – Rolf Leinum i bibelfag og sport og Mirjam Leinum hovedsageligt i musik.

"Men vi skal ikke kun undervise. Gennem socialt samvær og ture håber vi at skabe rum for ærlighed og fordybelse," siger Mirjam Leinum.

"Det er vores erfaring, at der er meget få Jesus-vidnesbyrd blandt de unge her. Det handler om alt muligt andet, og vi vil gerne sætte fokus på den personlige relation til Jesus."

Bo sammen i ni måneder

Rolf Leinum fortæller, at en bibelskole, hvor man bor sammen i ni måneder, er noget helt nyt i Peru.

"Vi har planlagt det, så den følger studieåret, og vi håber, vi kan få ungdomslederne til at tage på bibelskole," siger han.

Idéen har fået en lidt blandet modtagelse. Fra "bo sammen i ni måneder, det lyder godt nok som lang tid" til "tænk, at skulle være på lejr i ni måneder!"

Mirjam og Rolf Leinum er meget spændte på, om der kommer nogen. Men de er overbeviste om, at de kommer i gang – ledelsen for missionærerne i Peru har nemlig besluttet, at de skal starte, selv om der kun kommer to eller tre elever det første år 

Tilføj kommentar