Populære Gumle fortsætter med påske-tv

Julekalenderen Gumles Jul 2019
Julekalenderen Gumles Jul, der er lavet af LM Kids-konsulent Kristian Larsen og hans datter Johanna, blev sendt alle 31 dage i december. Foto: Gumle.tv.
LM's børnejulekalender med dukken Gumle er blevet så stor en succes, at der nu i samarbejde med Norea Mediemission også er produceret ti afsnit om påsken - og flere er på vej

06. januar 2020 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

Børn og forældre har i hele december måned fulgt med i julekalenderen Gumles Jul, hvor dukken Gumle hjælper med at pakke julen ud.

Rigtig mange har udtrykt glæde over afsnittene, der er produceret af børnekonsulent i Luthersk Mission Kristian Larsen og datteren Johanna i samarbejde med Norea Mediemission.

Derfor er der nu lavet ti nye afsnit med Gumle og Kristian, som denne gang handler om påsken. 

Har fået et væld af positive mails efter Gumles Jul

Børnekonsulenten har fået god respons på Gumles Jul fra nogle af dem, der har fulgt med i julekalenderen.

"Jeg har fået et væld af positive mails, også fra bedsteforældre, som har nydt at se den sammen med børnebørnene og på den måde få en god anledning til at tale med dem om julens budskab."

Han har også været ude med dukken Gumle i flere forskellige børneklubber, hvor han er blevet taget rigtig godt imod, og har hørt om flere skoler og kirker, hvor de har vist nogle afsnit for børnene.

En lille dreng i Føtex spurgte: Er du ikke Kristian?

"Det at bruge dukken Gumle virker til at være et godt redskab til at nå børnene, som jeg tror kan nå endnu længere ud end bare lige til børneklubberne og de kristne hjem," siger Kristian Larsen.

Han fortæller om en oplevelse i december i Føtex i Aalborg, hvor han bliver stoppet af en lille dreng, han ikke kender, som spørger ham: "Er du ikke Kristian?"

Det må han jo bekræfte og spørger så drengen, om det er, fordi han har set Gumles Jul. Ja, nikker drengen.

Da Kristian går derfra, kan han høre drengen sige triumferende til sin mor: "Jeg vidste bare, det var ham!" 

Påskens begivenheder er fulde af dramatik

I de nye påske-afsnit vil der ligesom i julekalenderen dag for dag blive bygget et tableau op omkring de mange begivenheder, der foregår i dagene frem til Jesu død og opstandelse.

"Påsken er fuld af dramatik. Der sker så meget i dagene også mellem palmesøndag og skærtorsdag, og det har vi mulighed for at uddybe i de ti afsnit," siger Kristian Larsen.

De ti påskeafsnit passer til at kunne vises i de ti dage, skolernes påskeferie varer, og kan ses på gumle.tv.

Desuden arbejder Kristian Larsen på at lave serier med hverdagsandagter for børn ud fra konceptet "Gumle og Kristians Bibelskole".

Indtil nu er der lavet optagelser til 14 små programmer, men man håber på at lave flere. Det er endnu uvist, hvornår de afsnit vil blive vist.

---

> Læs mere på hjemmesiden gumle.tv

Tilføj kommentar