Strik og hækl til udsatte kvinder i Albanien

Norea Mediemission inviterer på en lytterrejse til Albanien. De vil gerne have gaver med til deres lyttere i landet

21. august 2017 / Kaja Lauterbach, kl@dlm.dk

”Det primære formål med turen er at møde lyttere af programserien ”Kvinder med håb”, som Norea støtter i landet.”

Det siger Anette Jensen, der er informationsmedarbejder hos Norea Mediemission, om den besøgsrejse til Albanien, som de inviterer til at tage med på i uge 43.

Norea er en mediemissions-organisation under Luthersk Mission, og på den måde, er arbejdet i Albanien også en del af LM’s arbejde.

”Kvinder med håb” bliver produceret af Noreas samarbejdspartner Trans World Radio. Formålet er at vise medfølelse, give opmuntring og håb til især udsatte kvinder over hele verden gennem bøn, opmærksomhed og radioprogrammer.

Oplevelse for danskerne og opmuntring for albanerne

”På rejsen, der foregår fra den 22.-28. oktober, skal vi blandt andet besøge nogle af de roma-befolkede landsbyer, tale med lyttere, og se de radiostationer, som gør det muligt at nå mennesker i Albanien via radioen,” står der på Noreas hjemmeside.

Deltagerne skal besøge kvindegrupper – og en enkelt mandegruppe, som TWR har kontakt til.

”Grupperne er på kun 10-20 personer, og vi skulle jo nødigt komme og være i overtal,” siger Anette Jensen som begrundelse for, at der kun er plads til 5-7 deltagere på turen ud over 3 ansatte fra Norea.

”Turen skulle gerne være win-win for begge parter. En oplevelse og læring for os, men også en opmuntring for dem,” siger Anette Jensen.

Når Norea kommer på besøg i landsbyerne, vil de gerne have gaver med.

Derfor bliver de meget taknemmelige, hvis du vil bidrage og være med til at strikke og hækle nogle ting, som de kan give. TWR har forhørt sig om, hvad der er brug for, og der er ønsker om sokker, hjemmesko, sjaler, huer og babytæpper.

Kun en håndfuld kristne i landet ved kommunismens fald

Kristendommen har lange rødder i landet. Traditionen siger, at det var apostlen Paulus, der bragte den dertil.

Senere vandt islam frem, og under det kommunistiske styre efter 2. verdenskrig blev al religion i landet formelt afskaffet.

I 1967 blev Albanien erklæret for ”verdens første ateistiske stat”, og da landet blev frit i 1992, var der kun en håndfuld kristne.

Ud over Norea arbejder Brødremenighedens Danske Mission (BDM) i Albanien, og BDM samarbejder med Den Lutherske Brødremenighedskirke, der blev dannet i 1992.

 

Hvis man har lyst og mulighed for at strikke eller hækle gaver til albanere, kan man henvende sig til Anette Jensen på 42521100 aj@norea.dk  og aftale nærmere. De færdige produkter skal leveres hos Norea i Haderslev senest den  10. oktober.

Tilføj kommentar