Tale-male-bræt holder opmærksomheden fast

foto: to af deltagerne på tale-male-bræt-kursus
To af deltagerne på tale-male-bræt-kurset var Daniel Mikkelsen og Filip Eriksen (Foto: Torben Østermark)
Fire deltagere i kursus fik nye redskaber til at formidle om Jesus. Både i evangelisation på gaden og til bibeltimer for både børn og voksne

19. januar 2016 / Kaja Lauterbach: kl@dlm.dk

Tale-male-bræt er rigtig godt, når jeg er et sted, hvor der ikke umiddelbart er ro på, og jeg har brug for noget til at fange og fastholde opmærksomheden.”

Sådan siger Janne Bak-Pedersen, der er kidskonsulent i Luthersk Missions Børn og Unge.

Hun nævner som eksempel, når hun om sommeren kører rundt med LM Kids’ bil Boblen til forskellige arrangementer.

Hun var en af deltagerne på et kursus, som Torben Østermark fra OAC Danmark – Friluftsmissionen holdt lørdag den 16. januar i LM-kirkens lokaler på Kirkegårdsvej på Amager.

Nyt redskab til brug for åbent hus-arrangement

Janne Bak-Pedersen skal nu til at øve sig. På det særlige alfabet, man bruger til tale-male-bræt, og på at fortælle og male på én gang.

Det er hun ikke den eneste, der skal.

Tina Rasmussen fra LM-kirken glæder sig også til at komme i gang med at bruge et nyt redskab, når hun skal fortælle om sin tro offentligt.

Hun havde set Torben Østermark bruge tale-male-bræt til børneklub og familiemøder og havde talt med ham om, at hun kunne tænke sig at lære det, så hun kunne bruge det til åbent-hus-arrangementer i kirken.

Da flere havde ytret samme ønske over for Torben Østermark, ringede han til Tina Rasmussen, og LM-kirken fik kurset op at stå.

Torben Østermark bruger tale-male-brættet, fordi det virker

Torben Østermark havde sørget for tale-male-bræt, maling og andre nødvendige ting til hver af de fire deltagere. Han forklarede stigealfabetet, som man bruger på tale-male-bræt, for dem og gennemgik forskellige måder at fortælle historier fra Bibelen på.

Torben Østermark har været ansat i OAC Danmark – Friluftsmissionen i omkring 20 år. Han glæder sig over, at en ny generation ser muligheder i et tale-male-bræt.

”Jeg bruger det selv, fordi jeg ser, at det virker. Det er en god måde at kommunikere på, der skaber interesse og holder folk fast,” siger han.

Læs om tale-male-brættets historie

Økonomisk tilskud til kurset fra Missionsboost

Tale-male-bræt er "n formidlingsform, der er rigtig brugbar, når man ønsker at fortælle offentligt om Jesus. Det er spændende for tilhørerne at følge med i, hvilke pointer der udvikler sig på lærredet, og der er god mulighed for kommunikation med gruppen, der lytter under selve fortællingen."

Sådan havde LM-kirken skrevet i en ansøgning om tilskud fra LM’s pulje Missionsboost i forbindelse med kurset. Dels til udgifter ved selve kurset og dels til udgifter ved et åbent hus-arrangement i foråret 2016, hvor de nye redskaber skal bruges.

Her inviterer de mennesker ind at se huset på Kirkegårdsvej og ser det som en god mulighed at stille sig op og fortælle en historie.

Puljen Missionsboost kunne søges i 2015 som støtte til projekter i LM, der fremmer mission i Danmark. I 2016 er den afløst af Flygtninge-Puljen. Læs mere om den her.

Tilføj kommentar