Varer og kunder fra mange lande i LUMI

Foto: LUMI Genrbug Kbh
LUMI Genbrugs butik i København er ikke så stor, så de har kun plads til få, mindre møbler. Til gengæld sælger de masser af tøj, ting og sager, fortæller butiksleder Gert Lindgreen. (Foto: Gert Lindgreen)
Efter kun et halvt år har LUMI Genbrug i København betalt alle faste udgifter for 2018. Det betyder, at alt, hvad de sælger for resten af året, er overskud, der går til LM’s arbejde.

05. oktober 2018 / Kaja Lauterbach, kl@dlm.dk

Alt hvad LUMI Genbrug i København sælger for resten er året, er overskud, der går til LM’s arbejde.

Det skyldes, at den nyeste butik i LUMI-kæden på et halvt år allerede har tjent nok til at kunne betale husleje, forsikringer og andre faste udgifter for resten af året, fortæller butiksleder Gert Lindgreen.

Når det gælder istandsættelse af butikken, forventede LUMI Genbrug i København, der kun er et halvt år gammel, ikke balance før hen på efteråret 2019.

Men med hjælp fra LM Københavns Afdeling er butikken også færdig med at betale for det.

Beliggenheden gør, at mange kunder kommer til butikken

Gert Lindgreen tror, at butikkens beliggenhed er en væsentlig årsag til, at det går så godt.

Den ligger på Frederikssundsvej i Brønshøj lige ved Føtex og et busstoppested, og betyder, at der kommer mange kunder forbi.

Mange flere, end der ville være kommet på den adresse i Vanløse, hvor de først arbejdede hen imod at kunne åbne butikken, tror Gert Lindgreen.

”Så selv om jeg i første omgang var skuffet over at måtte opgive stedet i Vanløse, ser jeg det nu som Guds ledelse,” siger han.

Befolkningssammensætning giver mange ikke-danske kunder

Beliggenheden har også betydning for, hvilke kunder der kommer i butikken.

Brønshøj i det nordlige København er et område med en meget blandet befolkningssammensætning, og over halvdelen af kunderne er ikke-danskere, fortæller Gert Lindgreen.

På samme måde er hovedparten af de varer, der bliver givet til butikken, fra lokalområdet. Gert Lindgreen fortæller, at de henter og leverer i hjem fra mange lande i en radius af 5 km fra butikken.

Muslimske kunder vil gerne støtte kristne projekter

Der er mange gengangere blandt kunderne, og en del af dem er muslimer, der både køber og giver varer.

LUMI Genbrug lægger på ingen måde skjul på, at det er en kristen butik, men kunderne sætter pris på, at pengene går til nogle gode projekter, som de gerne vil være med til at støtte.

”Det giver os gode muligheder for at fortælle, hvad vi tror på,” siger butikslederen.

Når man køber en vare i en af LUMI Genbrugs butikker, støtter man Luthersk Missions internationale arbejde og er blandt andet med til at hjælpe mennesker på kanten af samfundet i Cambodja, give teologisk undervisning til præster i Tanzania. Læs mere på lumigenbrug.dk.

Tilføj kommentar