Verdens svageste er i fokus i LM's nye julemagasin

Forside fra Luthersk Missions julemagasin 24:12
I Luthersk Missions julemagasin 24:12 bliver de svageste sat på dagsorden i artikel med Jann Sjursen (foto: Nicklas Lautrup-Meiner)
Luther, sygdom, verdens svageste – og så daddelkonfekt med pistacie. LM’s julemagasin 24:12 er kommet på gaden, og igen i år sætter forsalget rekorder

22. november 2017 / Nicklas Lautrup-Meiner

De sidste ti år har LM udgivet julemagasinet 24:12 på forlaget LogosMedia.

Tanken er, at bladet skal deles ud til venner og naboer, der er interesseret i kristendommen, men ikke kommer i kirke og missionshus.

I år er bladets hovedartikel et interview med den tidligere energiminister Jann Sjursen, der blandt andet arbejder med socialt udsatte som generalsekretær i den katolske organisation Caritas.

Reformationen skal også fylde på julebordet

Også Martin Luther, der er hovedperson i dette års markering af 500-året for Reformationen, har fået en plads i dette års julemagasin.

Det bliver gjort på flere måder. Der er både en kort artikel om hans teologiske hovedtanker, nogle infobokse om hans betydning for det danske samfund og en kort tidslinje over hans liv.

Der er også inspiration til, hvordan man kan sætte Luther på julebordet, natbordet, skrivebordet eller skærmen.

Juleblad med introduktion til kristendommen

Med knap 14.000 solgte blade i forsalg har bladet igen i 2017 sat ny rekord.

Bladet bruges af mange i både Luthersk Mission og Indre Mission som julegave til naboer, kolleger og venner, der gerne vil vide mere om kristendommen.

24:12 er nemlig skrevet i en stil, hvor det er umiddelbart forståeligt, selvom man ikke er vant til at komme i kirke eller missionshus.

Tilgivelse, verdens svageste, julekonfekt og refleksion

Ud over artikler om tilgivelse, børnehjemsbørn i Honduras og et interview med en flygtning indeholder bladet også opskrifter.

Man kan eksempelvis få ideer til julekonfekten og det store kolde bord, som har sin faste plads i manges juletradition.

Opskrifterne går også igen i de 9 korte refleksionsstykker, som præsten Andreas Kammersgaard Ipsen har skrevet til hver dag fra den 23. til den 31. december.

Et af stykkerne hedder eksempelvis "3 dl. selverkendelse".

Tilføj kommentar