Vi er klar til flytte hen, hvor Gud vil have os

Kommende missionærpar Julie og Emil Solgaard, april 2018
Det kommende missionærpar kender endnu ikke deres bestemmelsessted i Peru. Tanken er, at de skal lave nybrudsarbejde i en lille, nystartet luthersk menighed. Foto: Karin Borup Ravnborg
Meget er uvist for Julie og Emil Solgaard, som næste år rejser ud som missionærer til Peru. Men sammen har de visheden om, at Gud har styr på deres liv

20. april 2018 / Karin Borup Ravnborg: kbr@dlm.dk

De er unge, nygifte og venter barn her i maj måned.

Og så bor de midlertidigt i et bofællesskab på Amager, mens de forbereder sig på at rejse til et endnu uvist sted i Peru som missionærer for Luthersk Mission.

Det kommende missionærpar, Julie og Emil Solgaard, er ved at være vant til ikke altid at kende fremtiden.

”Vi har boet fire forskellige steder i de 21 måneder, vi har været gift,” siger Emil med et smil. ”Det kommer nok til at være standarden det næste stykke tid også.”

Rejser ud i 2019 til et endnu uvist sted i Peru

Parret afsluttede sidste år deres uddannelser - Julie som bioanalytiker og Emil som bachelor i lingvistik.

Lige nu læser de enkeltfag på Dansk Bibel-Institut, og i efteråret skal de gå nogle måneder på forberedelsesskole i England forud for deres udsendelse til Peru i januar 2019.

Hvor de skal arbejde, er endnu uvist. Men tanken er, at de skal lave nybrudsarbejde i en lille, nystartet luthersk menighed.

Har det som Abraham, der også levede med løse teltpløkker

Da parret meldte sig som missionærer for Luthersk Mission, sagde de: "Vi vil gerne stille os til rådighed der, hvor det nu giver mening."

"Det er nok meget godt ikke at have alt for faste forestillinger om, hvordan tingene kommer til at se ud. Så er der heller ikke så mange konkrete bekymringer," siger de.

Det kan dog godt være svært at leve i nuet, når mange stiller dem spørgsmål om deres fremtid i Peru.

Der finder de opmuntring i at læse om Guds løfter i Bibelen, for eksempel om Abraham, der skulle rejse til et land, som han ikke kendte.

"Der står om ham: 'I tro adlød Abraham - tog afsted til et fremmed land, med håbet om byen med de faste grundvolde.' Det er en kæmpe opmuntring, når man selv er rodløs," siger Emil.

Hjem er der, hvor hinanden er

"Det er godt at vide, at vores borgerskab er i Himlen. Det er det faste, sikre ståsted."

Og som det kommende missionærpar udtrykker det: "Hjem er der, hvor hinanden er."

"Det er godt at vide, at Gud har det store overblik. Vi oplever, at han kalder os til mission i udlandet. Han kan stadig nå at bremse os, hvis det ikke er hans vilje. Men lige nu er det det, vi hviler i," siger Julie.

Tilføj kommentar

Kommentarer

Kære Emil og Julie, jeg ønsker for jer, alt det bedste, for Frygt ikke for JEG er med jer alle dage lige til verdens ende og JEG har overvundet verden. Kærlig hilsen Anna

Så skønt at læse om jer, Julie og Emil. Jeg har ind imellem tænkt på, hvor mon I er. Jeg vil fortsat bede for jer også for jeres ufødte barn. Må I erfare Guds hjælp og fred i alle udfordringerne. De, der stoler på Herren, er som Zions bjerg, det rokkes ikke, det står fast for evigt. Sl.125, vers 1