x-volontørjob

Det er nu, du skal søge, hvis du vil afsted som volontør til sommer!

Vil I høre lidt om Cambodja?

Maria Østrem Mørch sammen med Johannes og Lisa Christensen foran skolen Hope i Phnom Penh
Maria Østrem Mørch har de seneste måneder vist mange billeder fra sin volontørtid - her sammen med de to missionærbørn, Johannes og Lisa, hun hjalp i Cambodja. Privatfoto.
Hjemvendt volontør bruger af sin erfaring fra det sydøst-asiatiske land til at inspirere andre unge i LM til mission

16. december 2016 / Karin Borup Ravnborg: kbr@dlm.dk

"Vil I høre lidt om Cambodja?"

Sådan stod der i emnefeltet på de mange e-mails, som Maria Mørch i foråret sendte ud til en række ungdomsgrupper herhjemme, mens hun stadig var volontør for Luthersk Mission i Cambodja.

Og det var der heldigvis flere, der gerne ville - og som havde lidt plads i efterårets program til, at hun kunne komme og fortælle lidt fra sin volontørtid i Cambodja og om LM's arbejde der.

Det betyder, at den tidligere LM-volontør fra Herning her i efteråret har været ude i fem forskellige LMU-kredse og fortælle om sine oplevelser.

"Jeg synes, det har været rigtig fedt. Det var dejligt at mærke LMU'ernes interesse for at høre om Cambodja, om hvad det er for et land, og hvad LM laver derude," fortæller hun.

Informationsvolontør

Maria Mørch var udsendt fra august 2015 til sommeren 2016. Her skulle hun sammen med en anden volontør hjælpe missionærerne Andrea og Brian Christensens børn godt ind i hverdagen i Phnom Penh og undervise dem i dansk.

Foredragene, som hun har holdt, efter hun kom hjem fra Cambodja, er en del af en aftale, hun har lavet med Luthersk Mission om at være informationsvolontør.

"Det er en ordning, vi har lavet med volontører de seneste 2-3 år - ikke alle, men dem, som har tid og lyst til det," fortæller Carsten Skovgaard-Holm, der er leder af LM's internationale missionsarbejde.

Smitter af på de andre unge

Det er typisk LMU-kredse i deres eget nærområde, der får besøg af de hjemvendte volontører, fortæller han.

Til gengæld betaler LM honorar til volontørerne for hvert foredrag, de holder - og afholder deres transportudgifter.

"Fordelen er, at volontørerne lige er kommet frisk hjem og har oplevelserne helt tæt på. Det har en god informationsværdi," siger Carsten Skovgaard-Holm.

"Og så håber vi på, at de kan være med til at inspirere og smitte lidt af på de andre unge, så de bliver tændt på mission og måske også selv får lyst til at rejse ud."

----

> Læs her hvad Maria Mørch selv fortæller om sine oplevelser som informationsvolontør.

Lyder det som noget for dig?
​Så tjek de ledige volontørstillinger, som LM har opslået lige nu.

 

Tilføj kommentar